29.6.18

Μείωση εισφορών και επικουρικών για τον ΕΔΟΕΑΠ...

Με τον κίνδυνο της κατάθεσης προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εισφορά 2% επί του τζίρου των εταιρειών ΜΜΕ, οι χιλιάδες ασφαλισμένοι στον...
κλάδο δεν κατάλαβαν, παρά τις καταγγελίες που έγιναν προεκλογικά, τις τελικές ρυθμίσεις που πέρασαν στη συμφωνία του Μεσοπρόθεσμου και φέρνουν άμεσα μείωση των συντάξεων. 

Οι ρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΔΟΕΑΠ εντάχθηκαν στον νόμο 4549/2018, για την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων στο Ελληνικό, με τα άρθρα 19 και 20. Οι αλλαγές ενσωματώνονται υποχρεωτικά και στο νέο Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς καμία απολύτως έγκριση από τους πρώην μετόχους, νυν ασφαλισμένους του Ταμείου.

Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς για επικουρική ασφάλιση από 1/6/2019 μέχρι 31/5/2022 ορίζεται σε 3,25% για τον ασφαλισμένο και 3,25% για τον εργοδότη και από 1/6/2022 σε 3% για τον ασφαλισμένο και 3% για τον εργοδότη. Η εισφορά του 2% χρηματοδοτεί τον Κλάδο Υγείας και μόνο.

Πρακτικά, όλα τα παραπάνω φέρνουν μείωση των επικουρικών συντάξεων και σταδιακή κατάργησή τους για τους νεοεισερχομένους στο Ταμείο, αφού οι προϋπολογισμοί της επικουρικής σύνταξης θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε μεταφορά κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για την αντιμετώπιση πιθανών ελλειμμάτων θα γίνεται χρήση περιουσιακών στοιχείων...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: