30.6.18

Ο Εμπαπέ έστειλε σπίτι του τον Μέσι...

Allez les Bleus! Allez… Eμπαπέ!
Μαύρη τρύπα ο τερματοφύλακας της Αργεντινής...

Το άστρο του Εμπαπέ έλαμψε στο Καζάν! Ο 19χρονος πήρε από το χέρι τη Γαλλία και με δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, υπέγραψε το...

4-3 επί της Αργεντινής και έστειλε τους τρικολόρ στα προημιτελικά. 

Ο 19χρονος επιθετικός της Παρί ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του στο χορτάρι της Kazan Arena και με μία τρομερή εμφάνιση στην οποία σημείωσε δύο πανέμορφα τέρματα και είχε ένα κερδισμένο πέναλτι, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση της Γαλλίας επί της Αργεντινής με 4-3. 

Απίστευτο ματς μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, με τρομερά γκολ, συνεχείς ανατροπές και τους τρικολόρ να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος σφραγίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα. 

Ο Γκριεζμάν στο 13’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την τρομερή κούρσα του Εμπαπέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0. 

Απάντησε ο Ντι Μαρία στο 41’ με έναν κεραυνό που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γιορίς. Την αργεντίνικη αντεπίθεση ολοκλήρωσε ο Μερκάδο με μπόλικη δόση τύχης στο 49’ δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στην «αλμπισελέστε». 

Το ματς από εκείνο το σημείο εξελίχθηκε σε γαλλικό μονόλογο. Αρχικά ο Παβάρ στο 57’ ζήλεψε το γκολ του Ντι Μαρία και με τρομερή σουτάρα με το δεξί επανέφερε την ισορροπία στο ματς. Επτά λεπτά αργότερα στο 64’, ο Εμπαπέ χόρεψε μέσα στην περιοχή της αργεντινής και με συρτό σουτ νίκησε τον Αρμάνι κάνοντας το 3-2. 

Ο 19χρονος ήταν εκείνος που στο 69’ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έριξε την… αυλαία στο διαολεμένο δωδεκάλεπτο των τρικολόρ. 

Ο Αγουέρο στο 93’ με κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς (4-3) πηγαίνοντας να προξενήσει πολλαπλά γαλλικά… εγκεφαλικά, με τον Ιρανό ρέφερι να σφυρίζει ένα λεπτό αργότερα τη λήξη της αναμέτρησης. 

Στην επόμενη φάση η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Ουρουγουάη.

sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: