20.6.18

Μίνι Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή...

Μίνι Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή για το μεταναστευτικό παρουσία της Ελλάδας...παρουσία και της Ελλάδας...

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει ότι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη προσκληθεί στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιηθεί την...
Κυριακή νέα, μίνι Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι συγκαλείται «άτυπη συνεδρίαση εργασίας» την Κυριακή στις Βρυξέλλες για το άσυλο και τις μεταναστευτικές ροές, λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής των 28.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ καλεί σε άτυπη συνεδρίαση εργασίας για τα θέματα των μεταναστευτικών ροών και του ασύλου ομάδα ενδιαφερομένων χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλώνοντας νωρίτερα την Τετάρτη ότι είναι πιθανή μια συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι στη συνάντηση θα δώσουν το παρών οι Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία και Ισπανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: