22.6.18

«Γλυκοκοιτάζει» Μητσοτάκη ο Αμυράς...

Την ώρα που στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί αλληλοσπαραγμός, με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί πιστά τη «γραμμή» Μητσοτάκη και στη συμφωνία των Πρεσπών -εκτός των άλλων- κι ενώ ο...
Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση, φαίνεται πως και στο Ποτάμι υπάρχουν «πρόθυμοι» που «γλυκοκοιτάζουν» τη ΝΔ.

Ο λόγος για τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, ο οποίος μιλώντας σήμερα, Παρασκευή στον ΣΚΑΪ πού άλλου, εξέφρασε ανοιχτά την προτίμησή του για συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα άφηνε το κόμμα του για τη ΝΔ.

«Δεν πηγαίνω στη ΝΔ. Μένω στο Ποτάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς. «Είμαι περήφανος που είμαι στο Ποτάμι. Παρότι είμαστε μικρό κόμμα έχουμε μεταρρυθμιστικό λόγο, όσο μπορούμε μπολιάζουμε την κοινωνία με ωραίες ιδέες και εκεί που οι ωραίες ιδέες θα βρουν πρόσφορο έδαφος, εκεί θα είμαι εγώ», είπε, παραβλέποντας φυσικά ότι η ΝΔ έχει σταθεί απέναντι σε κάθε προοδευτική μέτρο.

Σχετικά με την εσωτερική διαμάχη στο Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ότι «το Ποτάμι θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Είχε πάρει απόφαση ότι δεν θα ξανακατέβει στις εκλογές μετά τη συμμετοχή του στο ΚΙΝΑΛ. Τώρα υπάρχουν περιθώρια αυτόνομης πορείας; Θα το δούμε».

«Αν δούμε ότι το Ποτάμι δεν θα συνεχίσει αυτόνομη πορεία, τότε θα πρέπει συνολικά να βγάλει έναν χάρτη και να πει, μπορώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο, μπορώ να συνεργαστώ με τον Τσίπρα», υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς με ποιον από τους δύο προτιμά τη συνεργασία απάντησε:

«Καλύτερο – σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση – θα ήταν να συνεργαστεί με τον Κυριάκο γιατί είναι πιο μεταρρυθμιστής. Έχει τα βαρίδιά του αλλά γι’ αυτό χρειάζεται μία μεταρρυθμιστική ώθηση, πραγματικά φιλελεύθερη».

Ωστόσο, η στάση Αμυρά δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του Ποταμιού υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά το 2014, ενώ είχε αναπτύξει έντονο «φλερτ» με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο όταν εκείνος διεκδικούσε τη δημαρχία της Αθήνας με το «χρίσμα» της ΝΔ...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: