22.6.18

Με δυο πρωτοσέλιδα η Εφ.Συν...

Οι βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή απετέλεσαν άλλη μία μεγάλη νύχτα των εφημερίδων γεμάτη αγωνία για τους χρόνους της έκδοσης. Πολλά από τα φύλλα της Παρασκευής δεν είχαν, όταν πατήθηκε το κουμπί των...
πιεστηρίων, την απόφαση του Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο για το ελληνικό χρέος, αλλά κάποιες άλλες την πρόβαλαν δυνατά στα πρωτοσέλιδά τους με τα στοιχεία της συμφωνίας, τα οποία στα ελληνικά σάιτ άρχισαν να βγαίνουν πολύ μετά από τις 2:00 τα ξημερώματα. 

Για ένα έντυπο, την Εφημερίδα των Συντακτών, υπήρξε δεύτερη έκδοση με μεγάλη αλλαγή στο πρωτοσέλιδο (μπορεί να υπήρξε και από άλλες δεύτερη έκδοση, αλλά αλλάζοντας μόνο τα «μικρά» γράμματα).

Τα Νέα ήταν η εφημερίδα που «χτύπησε» πιο δυνατά το αποτέλεσμα των εξελίξεων γράφοντας στον κεντρικό θέμα τις βασικές αποφάσεις. «Επιμήκυνση χρέους για 10 χρόνια» αναφέρει  στον βασικό τίτλο με μεγάλα γράμματα, ενώ στον υπέρτιτλο γράφει: «Συμφωνία με 10ετή περίοδο χάριτος και 15 δισ. δόση», ενώ λεπτομερής είναι η αναφορά της εφημερίδας στον υπότιτλο: 

«Έντονο παρασκήνιο στο Eurogroup. Η ελληνική πρόταση, οι γερμανικές ενστάσεις και η διαμεσολάβηση της Γαλλίας. Η υπόγεια σύνδεση με το Προσφυγικό και οι σκληροί όροι».

Ενημερωμένη φάνηκε η Δημοκρατία, αλλά θα μπορούσε να είχε έτοιμο τον τίτλο (και πιθανόν αυτό συνέβη γράφοντας «Θηλιά αντί για γραβάτα») και να πρόσθεσε τα νεότερα στον υπότιτλο όπου αναφέρει: «Διατηρούνται τα (ματωμένα) πλεονάσματα έως το 2060. Επιμηκύνονται τα δάνεια μόνο για δέκα χρόνια. Δεκαετής περίοδος χάριτος για τα τοκοχρεολύσια. ΄΄Κουτσουρεμένη΄΄ η υπερδόση στα 15 δισ.»

Ενημερωμένη απόλυτα εμφανίζεται η Καθημερινή στο βασικό της θέμα (αυτό είναι όταν έχεις καταδικό σου πιεστήριο!) αναφέροντας και την ώρα στην οποία κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών: 1:30.

Πού πας Εθνος; 

Το Έθνος, άλλοτε πολύ μεγάλη εφημερίδα με δυνατά αντανακλαστικά, έμεινε πίσω από τα γεγονότα με γενικολογίες στο βασικό του θέμα (δεν βρήκαμε δεύτερη βελτιωμένη έκδοση).

Κάνει λόγο για τη «Μεγάλη νύχτα για το ελληνικό χρέος» (αυτήν που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει) και για τις –αυτονόητες– «Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις».

Ο Ιβάν Σαββίδης, που θέλει να έχει δυνατή παρουσία στα Μέσα, προφανώς θα πρέπει να επενδύσει στη βελτίωση του Έθνους για να αποκατασταθεί το κύρος ενός τίτλου με μεγάλο εκτόπισμα, αν βέβαια θέλει να το κρατήσει στη ζωή.

Είχε, λίγο ή πολύ, το θέμα η Αυγή με τις κυριότερες πληροφορίες στον υπότιτλο του βασικού και με τίτλο/υπέρτιτλο που θα μπορούσε να ήταν έτοιμος από πριν: «Τέλος με τα μνημόνια, ανοίγει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές/ Βιώσιμο το ελληνικό χρέος».  

Στον υπότιτλο κάνρι λόγο για «10 χρόνια επιμήκυνσης, 10 περίοδο χάριτος και 18 δισ. ευρώ το ΄΄μαξιλάρι΄΄ ασφαλείας».

Αλλαγή στην Εφημερίδα των Συντακτών

Η πρώτη έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών είχε μείνει στις δυσκολίες που έβαλε η Γερμανία γράφοντας στον κεντρικό τίτλο «Η βαριά σκιά του Σόιμπλε», αλλά στη δεύτερη έκδοση «Μετά από εννέα ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων», όπως αναφέρει στον υπέρτιτλο, ήταν απόλυτα ενημερωμένη. Ο βασικός της τίτλος είναι «Συμφωνία-τέλος για τα μνημόνια», ενώ στο σύντομο πρωτοσέλιδο κείμενο δίνει τα βασικά στοιχεία της τελικής συμφωνίας.

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: