23.6.18

Ποιος είναι ο Corey Lewandowski...









...που ειρωνεύτηκε στον «αέρα» παιδί με Σύνδρομο Ντάουν...

O Corey Lewandowski είναι ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του...
Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και εδώ και λίγα 24ωρα ίσως ο πιο αντιπαθής άνθρωπος στις ΗΠΑ.    

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσής του με το Zac Petkanas, στρατηγικό αναλυτή των Δημοκρατικών, ειρωνεύτηκε την περίπτωση ενός 10χρονου κοριτσιού με σύνδρομο Ντάουν, στην οποία αναφερόταν ο δεύτερος και στο πλαίσιο της συζήτησης για την πολιτική του χωρισμού παιδιών από τους πρόσφυγες γονείς τους.    

«Διάβασα σήμερα για την περίπτωση ενός 10χρονου κοριτσιού με σύνδρομο Ντάουν που χωρίστηκε από τη μητέρα της και οδηγήθηκε σε καταφύγιο», ακούγεται να λέει ο Petkanas για να ακουστεί από την πλευρά του Lewandowski ένα "womp-womp" (αμερικανική έκφραση για κάποιον που γκρινιάζει ασκόπως).   

Ακολούθησε η έκρηξη του Petkanas στον τηλεοπτικό «αέρα». «Πώς τολμάς; Πώς τολμάτε, κύριε, να λέτε κάτι τέτοιο, να αντιδράτε έτσι τη στιγμή που νήπια αποχωρίζονται από τις μητέρες τους, τα αρπάζουν κανονικά για να τα χώσουν σε κλουβιά! Πώς τολμάτε;!».   

Η αντίδραση του Petkanas, όπως ήταν λογικό έστρεψε την κοινή γνώμη εναντίον του Lewandowski, ο οποίος τελικά αναγκάστηκε να επανέλθει με σχόλιο στο οποίο εξηγούσε ότι το άκομψο σχόλιο του δεν αφορούσε στο κοριτσάκι, αλλά στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να αμαυρώσουν την πολιτική Τραμπ εναντίον των εχθρών της πατρίδας..!   

Ωστόσο και πάλι ο Lewandowski δεν έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα μόνο γι' αυτή την -ας την πούμε άτυχη- τηλεοπτική στιγμή. Είναι συνολικά οι ανάλγητες αντιδράσεις των ανθρώπων της ηγεσίας Τραμπ απέναντι σ' αυτό που συμβαίνει από τον Μάιο και μετά με τον χωρισμό παιδιών από γονείς, που δοκιμάζει τα όρια της αμερικανικής κοινωνίας...  

lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: