25.6.18

H επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά...


O Ταγίπ Ερντογάν είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος της Τουρκίας, οι προεδρικές του υπερεξουσίες υπερβαίνουν, στην πράξη, ακόμη και το σύνταγμα και τη Βουλή, και το μεγάλο ερώτημα στην Αθήνα είναι εάν...
ο – αιφνίδιος ή μη – εκλογικός του θρίαμβος θα κατευνάσει και την οξεία νευρικότητα της 'Αγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο.

Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει και σπουδή από κυβερνητικής πλευράς για άμεσα συμπεράσματα πέραν της σταθερής θέσης ότι οι κινήσεις της γείτονος θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται «με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα».


"Δεν είχαμε εκπλήξεις, επιβεβαιώνεται ότι ο Ερντογάν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Σε ό,τι μας αφορά, πρέπει να δούμε εάν η συγκυριακή αύξηση της έντασης που είχαμε το τελευταίο διάστημα, που προφανώς οφειλόταν και σε εσωτερικούς λόγους, θα υποχωρήσει», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δίνοντας και το συγκρατημένο στίγμα με το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις η Αθήνα.
Πέραν τούτου, οι αναλύσεις της ελληνικής διπλωματίας κατατείνουν σε ένα σαφές συμπέρασμα – ότι ο, υπερενισχυμένος πλέον, Ερντογάν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον στόχο του για παγίωση της Τουρκίας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: