17.6.18

Happy Birthday και καλή μας τύχη…

Το παρασκήνιο και τα απομεινάρια της φιέστας στους Ψαράδες της Πρέσπας...

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής, έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους Ψαράδες Πρεσπών, μαζί με...
τους υψηλούς προσκεκλημένους: την Επίτροπο Μογκερίνι, τον Επίτροπο Χαν, την εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Ντι Κάρλο, και τον ειδικό διαπραγματευτή, Μάθιου Νίμιτς. Μαζί, φυσικά, και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών: ο υπουργός Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Αμανατίδης. Ο έτερος υφυπουργός, Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ δεν παρέστη, επειδή το κόμμα του δεν στηρίζει τη συμφωνία αν και στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Επειδή η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ* δεν είχε, ακόμη, φτάσει, ο Πρωθυπουργός κάθισε στο εστιατόριο «Η Συντροφιά», το κοντινότερο στην τέντα με την εξέδρα και τις καρέκλες που είχαν στηθεί προκειμένου να φιλοξενήσουν την τελετή υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ. 

Οι υπόλοιποι επίσημοι κατηφόρισαν τα λίγα κακοτράχαλα μέτρα ως την εξέδρα. Ο υπουργός Κοτζιάς αποκόπηκε από την πομπή των επισήμων, έβγαλε το ψαθάκι που φορούσε στο κεφάλι του αλλά αντί να το πετάξει στον αέρα και να φωνάξει «Hip Hip Hooray!» γύρισε προς τις κάμερες και τους δημοσιογράφους...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της Χριστίνας Ταχιάου, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: