15.7.18

"Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές"...


«Είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια πριν την απέλαση. Είχαμε αρκετά στοιχεία που οδηγούσαν στην...
απέλαση», ανεφερε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Φλαμπουράρης, για τους Ρωσους διπλωμάτες. 

Μιλώντας στο «Ακραίως», ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε, πως, «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμασταν. Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική και ενεργούμε με βάση τα δικά μας συμφέροντα».

Οσο για την "απομόνωση" της αντιπολίτευσης, είπε, πως, «δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τα άλλα κόμματα στο βαθμό που υπάρχει ακόμα συζήτηση με τη ρωσική πλευρά. 
Δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη Λαβροφ. Τι θα πει είναι στον «αέρα»;».

Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές 

Ο Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Σκοπίων και τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία. «Όπως ξέρετε την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός. Τα θέματα με Σκόπια και Αλβανία απασχολούν την ελληνική πολιτική ζωή, την κοινωνία και το Έθνος εδώ και δεκαετίες. Είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες αυτή με τα Σκόπια», είπε.

«Θεωρώ ότι δεν είναι ρίσκα οι κινήσεις Κοτζία στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες στα Βαλκάνια», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός σημείωσε πως είναι «δικαίωμα ενός μέρους της κυβέρνησης να έχουν διαφορετική άποψη. Όταν ήρθε η στιγμή να διαλέξει με ποιους θα πάει, ή με ποιους θα μείνει, ψήφισε να μείνει». 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές. «Θεωρώ ότι η συμφωνία θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές. Δεν μπορώ να πω από ποιους θα ψηφιστεί. Αυτή είναι η εκτίμηση μου», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε επίσης, πως, «ότι αρκεί η πλειοψηφία των 151 στη Βουλή».

«Λίγο πιο ισχυρή η εποπτεία απ’ ότι γίνεται σε άλλες χώρες»

Στο μέτωπο της Οικονομίας ο Φλαμπουράρης αναγνώρισε, πως, έχουμε «λίγο πιο ισχυρή η εποπτεία απ’ ότι γίνεται σε άλλες χώρες».

Επεσήμανε, πως, «βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε την επόμενη μέρα όσα θα θέλαμε σαν Αριστερα».

«Οι κοινωνικές πολιτικές εξαρτώνται από το σε πιο βαθμό προχωρά η οικονομία. Τα πλεονάσματα θα μας δώσουν μία δυνατότητα να κάνουμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που γίνονταν», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Οσον αφορά τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Επικρατείας  σημείωσε πως «είναι πλεονασματικός γιατί υπάρχει αυστηρότερη επιτήρηση ώστε οι επιχειρηματίες να πληρώνουν το ΙΚΑ και χρωστούμενα προσπαθούμε να τα πάρουμε»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: