29.7.18

Βρήκαν τον πρώτο νεκρό στις 19:40...

 ...λένε οι αστυνομικοί (BINTEO)...
Αστυνομικός βρήκε τον πρώτο νεκρό στο Μάτι στις 19:40, ώρες πριν ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί εμφανιστούν να ενημερώνονται - σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση-  στο Συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.   
Στην...
σύσκεψη δεν γίνεται καμία αναφορά για νεκρούς αν και η πληροφορία για θύματα έχει από ώρα αρχίσει να μεταδίδεται από δελτία και δημοσιεύματα. Ο πρωθυπουργός λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγαίνει από την σύσκεψη και κάνει λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο».   
O γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μίλησε σήμερα το πρωί στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ) και είπε πως ένα αστυνομικός βρήκε τον πρώτο νεκρό στο Μάτι,το απόγευμα, στις 19:40.   
Ανέφερε, πως, εκεί υπήρχαν 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από τις επτά το απόγευμα και, πως, όταν ο αστυνομικός βρήκε τον νεκρό κάλεσαν το ΕΚΑΒ.   
Στη συνέχεια αναφέρει, πως, οι πέντε αστυνομικοί βρήκαν 600 πολίτες στη θάλασσα στο Κόκκινο Λιμανάκι να περιμένουν βοήθεια.   
Ο αστυνομικός προσπαθεί να διαβιβάσει το περιστατικό μέσω ασυρμάτου και δεν έχει σήμα. Οι αστυνομικοί έβγαλαν τα ρούχα τους και μπήκαν στα θάλασσα και ο οργάνωσαν διάσωση σε συνεργασία με τα καραβάκια που πλησίαζαν στο σημείο. Στην πορεία βρήκαν και άλλους νεκρούς.   Όλα τα παραπάνω, όπως ανέφερε ο κος Μαυροειδάκος, έχουν καταγραφεί επισήμως.    
Ο επικεφαλής των αντρών του Λιμενικού Δημήτρης Μπαλτάκος ανέφερε πως πριν βραδιάσει είχαν και εκείνοι βρει τους πρώτους νεκρούς και είχαν ενημερώσει των αρχηγό του Λιμενικού   
Ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέλθει στους 88 σήμερα, εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής.
Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία. 
Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: