22.7.18

Ο Μάνος Ελευθερίου σε μια συνέντευξη στην ΕΡΤ-1...


Ήταν Οκτώβρης του 2017 όταν ο Μάνος Ελευθερίου  που έφυγε σήμερα από κοντά μας άνοιγε την καρδιά του σε μια...
τηλεοπτική του συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη δημόσια τηλεόραση. Κι αυτή ανασύρουν απόψε τα στελέχη της ΕΡΤ-1 ανατρέποντας το πρόγραμμά τους στη μνήμη του.

Είναι μια απόδειξη για τις δυνατότητες της δημόσιας τηλεόρασης. Όχι μόνο γιατί αντέδρασε άμεσα αλλά και διότι διαθέτει στο πολύτιμο Αρχείο της πολλά σημαντικά ντοκουμέντα για γεγονότα και προσωπικότητες. Και για τον αξέχαστο σπουδαίο ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο υπάρχουν και άλλα που πρέπει σύντομα να ανασύρουν και να μεταδώσουν.

Απόψε λοιπόν, στις 19.50 από την ΕΡΤ-1 θα μεταδοθεί η εκπομπή "Προσωπικά", η οποία μεταδόθηκε στις 15/10/2017, με  τον Μάνος Ελευθερίου να ανοίγει την καρδιά του στην Έλενα Κατρίτση. Αναπολεί «τα λόγια και τα χρόνια» της ζωής του, τΤαξιδεύει στην  αγαπημένη του Σύρο, στα παιδικά του χρόνια, μιλάει για τις όμορφες και… τις  «άγριες» εικόνες που έχουν εντυπωθεί στο μυαλό του, αλλά και για τις αγαπημένες του συλλογές. Θυμάται τις «κλειστές πόρτες» που συνάντησε πολλές φορές στη ζωή του, αλλά και τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησε, συνεργαζόμενος με μεγάλους συνθέτες. 

Μιλάει για τα βιβλία του, το θέατρο, για τη θέση που έχει ο έρωτας στη ζωή του, τα παιδιά που υπεραγαπά και γιατί λείπουν από τη δική του ζωή… Για την επιλογή του να μείνει όλα τα χρόνια μέχρι που «έφυγαν» οι γονείς του στο ίδιο σπίτι, αλλά και  για τους φίλους και τους… εχθρούς του, τις σκληρές κριτικές που έχει δεχτεί, καθώς και τις απογοητεύσεις που έχει αντιμετωπίσει…

Εκμυστηρεύεται τους λόγους που τον οδήγησαν να σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά και την επιθυμία του να καεί η σορός του. Ο μεγάλος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής του και καθηλώνει με την ειλικρίνεια και την απλότητά του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: