11.7.18

Ποινή φυλάκισης 28 ετών...

Image result for παιδικο σπιτι λαλαουνης...στον Λαλαούνη του Παιδικού Σπιτιού Πειραιά...

Την καταδίκη σε 28 χρόνια κάθειρξης του Κωνσταντίνου Λαλαούνη -ιδρυτή και πρώην προέδρου του οικοτροφείου Παιδικό Σπίτι στον Πειραιά- αποφάσισε ομόφωνα το...
Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση ανηλίκων για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια όπως και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.  

Ο επί πενήντα χρόνια πρόεδρος του ιδρύματος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 40 χρόνια κάθειρξη. 

Προχθές, ο εισαγγελέας σημείωσε τα κενά στο πλαίσιο λειτουργίας του ιδρύματος και υπογράμμισε την ολιγωρία και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργου Μόσχου, στον χειρισμό της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας επισήμανε την οικογενειακή φιλική σχέση που είχε ο κ. Μόσχος με τον κατηγορούμενο και υπογράμμισε ότι, όταν προέκυψε το θέμα με το Παιδικό Σπίτι, δεν έκρινε σκόπιμο να δηλώσει ότι συντρέχει λόγος να εξαιρεθεί από την υπόθεση, γεγονός που εγείρει ζήτημα παραβίασης του άρθρου 254 του Π.Κ. (αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης).

Οπως προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, ο κ. Μόσχος είχε ενημερωθεί προφορικά τουλάχιστον από το 2010 σχετικά με τη δράση του κ. Λαλαούνη στο Παιδικό Σπίτι, ενώ σε άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι είχε γίνει νύξη στον Συνήγορο του Παιδιού για προβληματικές καταστάσεις στο ίδρυμα από το 2006.

Ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση αφού δέχτηκε γραπτή αναφορά από εκπαιδευτικό του Β’ Γυμνασίου Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012 και παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα στα τέλη του ίδιου έτους, ενώ πρώτα είχε ερωτηθεί δημοσίως για το Παιδικό Σπίτι σε ημερίδα, παρουσία του εισαγγελέα Ανηλίκων, Ηλία Ζαγοραίου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: