28.7.18

Πού είναι οι εφοπλιστές και οι καναλάρχες;...

Τεράστιο είναι το κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, από απλούς πολίτες που προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια, οικονομική, σε είδος ή υπό τη...
μορφή εθελοντισμού, έως επιχειρηματιών, προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών, ξένων κυβερνήσεων, ιδρυμάτων, κρατών και κάθε λογής οργανώσεων, φορέων και επιχειρήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ενδεικτικά λοιπόν, μόνο η κυβέρνηση της Κύπρου προσέφερε 10.000.000 ευρώ! Ωστόσο η προσφορά που εντυπωσίασε και συζητήθηκε περισσότερο, εξαιτίας του μεγέθους της γενναιοδωρίας, ήταν της Μαριάννας Λάτση και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ύψους 5.000.000 ευρώ! Ενα τεράστιο ποσό που αναμφισβήτητα δείχνει πατριωτισμό και βαθιά αισθήματα χρέους απέναντι στα θύματα και τις οικογένειες τους!

Αντίστοιχα όμως αισθήματα εξέφρασαν με τις προσφορές τους το Ίδρυμα Ωνάση που επίσης προσέφερε 5.000.000 ευρώ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προσέφεραν 1.000.000 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα, αλλα και η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ που επισης προσέφεραν απο 1.000.000 ευρώ. Το Ιδρύμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με είδη πρώτης ανάγκης στον ΕΕΣ, καθώς και του ομίλου Βαρδινογιάννη που προσφέρει δωρεάν καύσιμα στα οχήματα του ΕΕΣ.

Μοιραία λοιπόν αναρωτιούνται πολλοί ο κατάλογος των οικονομικά ισχυρών αυτού του τόπου τελειώνει με τους παραπάνω; Οι Έλληνες εφοπλιστές πού είναι; Αλλά και οι καναλάρχες που πριν ενα χρόνο μοίραζαν τα εκατομμύρια σαν μαρουλόφυλλα για να εξασφαλίσουν μια άδεια πού είναι;...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: