14.7.18

Η φαντασία στην απεργία...

Η φαντασία στην απεργία. Σαν σύνθημα ακούγεται, αλλά δεν είναι. Είναι οι εργαζόμενοι στη Fiat που κατεβαίνουν σε απεργία την...
Κυριακή διότι το αφεντικό τους τρελάθηκε κι έδωσε έναν σκασμό λεφτά για δύο γάμπες – επιδέξιες και αποτριχωμένες, δεν λέω. 

Ο Ανιέλι, ιδιοκτήτης και της Γιουβέντους, δίνει έναν πακτωλό χρημάτων για να πάρει τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πήραν φωτιά οι αριθμομηχανές στα εργοστάσια της Fiat και των θυγατρικών της και έγιναν οι υπολογισμοί που απέδωσαν στους εργαζόμενους μια «μίζερη ζωή» και στον ποδοσφαιριστή περίπου 30 εκατ. τον χρόνο, δηλαδή... 565.000 ευρώ τη βδομάδα, και 100 εκατ. στην πωλήτρια ομάδα!

«Αν έδινε σε μας αυτά τα λεφτά -υπολόγισαν οι εργαζόμενοι- που έχουμε να δούμε έστω κι ένα ευρώ αύξηση εδώ και δέκα χρόνια, θα αναλογούσαν στον καθένα μας 200 ευρώ τον μήνα. Θα έπαιρναν μια ανάσα οι οικογένειές μας». Τους έπνιξαν το δίκιο και το άδικο, είδαν και τις φωτογραφίες με τα χαμόγελα του ποδοσφαιριστή και του αφεντικού τους και γύρισε το μάτι τους: «Απεργία, απεργία! 48ωρη!».

Να, λοιπόν, μια κινητοποίηση που όχι μόνο έχει λόγο να γίνεται, αλλά και μήνυμα κατά της παραφροσύνης βγάζει· αλλά δεν βγάζει το λάδι στους άλλους πολίτες, κάτι που βεβαίως είναι αναμενόμενο και κατανοητό στις απεργίες. Ομως, υπάρχουν και κλάδοι, κυρίως οι συγκοινωνίες, που βασανίζουν τους πολίτες, άντε όχι με τις απεργίες, αλλά με τις στάσεις εργασίας και κυρίως για τον λόγο που αυτές γίνονται. Πεντάωρη στάση ανακοινώνουν, διότι έχουν συνέλευση! – που κρατάει, η καταραμένη, σε πραγματικό χρόνο τουλάχιστον έξι ώρες...

Σταυρούλα Ματζώρου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: