21.7.18

Ο «Ισπανός Μακρόν» διάδοχος του Ραχόι...

19820597
Ο Πάμπλο Κασάδο εξελέγη στην ηγεσία του αντιπολιτευτικού συντηρητικού κόμματος της Ισπανίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, έπειτα από...

την παραίτησή του που ακολούθησε τη χαμένη ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θέλω να επιστρέψετε στους δήμους σας, στις περιφέρειές σας, στα χωριά σας, στις πόλειες σας, να επανενωθεί η κοινωνία», δήλωσε νωρίτερα ενώπιον των αντιπροσώπων στη Μαδρίτη. «Θέλω να ενθουσιάσετε τους ψηφοφόρους μας και να αρχίσετε την προετοιμασία της νικηφόρας εκστρατείας μας για τις επόμενες εκλογές» , συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει εισέλθει σε μία νέα φάση και κάλεσε για οικονομική ανανέωση μέσω βελτιωμένης παραγωγικότητας και χαμηλότερους φόρους. 

Ο Κασάδο, εκλεκτός του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, είναι 37 ετών, φιλελεύθερος και παντρεμένος. Αγωνίστηκε σε μια ισχυρότερη ιδεολογική πλατφόρμα, διαφημίζοντας τον εαυτό τους ως τον μοναδικό υποψήφιο με όραμα για την ανανέωση του κόμματος.Κάποιοι βλέπουν στο πρόσωπο του Κασάδο έναν «κλώνο» του επικεφαλής των «Ciudadanos», Άλμπερτ Ριβέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κασάδο είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για το αν έλαβε άδικα το δίπλωμα του από το πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Η έρευνα συνεχίζεται αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αργότερα.

Νίκησε το «κορίτσι του Ραχόι»

Ο γοητευτικός Κασάδο επικράτησε της αντιπάλου του Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, «δεξί χέρι» του Μαριάνο Ραχόι, η έμπιστη που αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές σε κρίσεις όπως αυτή του ιού Εμπολα το 2014 ή των Ισπανών δημοσιογράφων που πιάστηκαν όμηροι από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2015.

«Το κορίτσι του Ραχόι» («La Niña de Rajoy»), όπως την έλεγαν το 2008 στα πρώτα της βήματα ως εκπροσώπου του Λαϊκού Κόμματος, ήταν μόλις 36 ετών όταν μπήκε «κατά τύχη» στην πολιτική. 

Μοναχοκόρη φτωχής οικογένειας, αριστούχος απόφοιτος Νομικής, παρουσιάστηκε ένα πρωί του 2001 στο μέγαρο La Moncloa, έδρα της ισπανικής κυβέρνησης, για μια συνέντευξη για δουλειά. Την προσέλαβαν στις νομικές υπηρεσίες του αντιπροέδρου, όπου επικεφαλής ήταν ο Μαριάνο Ραχόι, υπουργός τότε στην κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: