10.7.18

Οι προπαγανδιστές και οι εξουσίες...

Γιώργος Σταματόπουλος

Διαβάζοντας σύγχρονα πολιτικά κείμενα, υπερασπιστικά κυρίως των λόγων και των έργων της κυβερνώσας Aριστεράς, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το...
ένστικτο της εκδίκησης που κρύβεται πίσω τους, τη λαιμαργία να κυβερνήσουν, να αρπάξουν, να σχηματίσουν το δικό τους κράτος.

Βεβαίως είναι κείμενα προπαγάνδας και όχι προϊόντα ελεύθερης βούλησης και κρίσης -με άλλα λόγια τα απροκάλυπτα αυτά κείμενα εμέσσουν δηλητήρια και μίσος κατά των θιγόντων τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Είναι, δεν λέω, ματαιοπονία να αναδεικνύεις τη μικρότητα και τον φανατισμό τέτοιων κειμένων, ελπίζω μόνο οι αναγνώστες να είναι σε θέση να κρίνουν ή να απορρίπτουν τέτοια κείμενα· εξαρτάται πάντα αυτό από τον βαθμό της ανεξαρτησίας τους και της πολιτικής τους παιδείας.

Υπάρχουν αναβαθμοί στην παιδεία και τον πολιτισμό αλλά αυτό για τους κυβερνώντες είναι δευτερεύον θέμα -προέχει η εξουσία, με όποιο μέσο.

Ποια ηθική και κουραφέξαλα, αυτά είναι για αφελείς και νήπιους πολιτικά. Η πολιτική ωρίμαση απαιτεί να είσαι στυγερός και αποτελεσματικός πολιτικός και ας μην έχεις καμιά ηθική ερινύα, ας είσαι στόκος περί τον πολιτισμό κυρίως της χώρας.

Τα σύκα σύκα και η σκάφη μπαρμπούτσαλα. Δεν πάει μπροστά έτσι η ζωή αλλά ποιος δίνει σημασία -πάνω απ’ όλα η κατάληψη των θέσεων εξουσίας και η ταπείνωση των αντιπάλων, με κάθε μέσο. Είπαμε ότι τα μέσα δεν είναι ανασταλτικός παράγων ακόμη κι όταν είναι αντίθετα με βασικές αρχές του ανθρώπινου είδους.

Με άνεση οι αριστεροί χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά, που έτσι κι αλλιώς είναι ομοειδή με αυτά των δεξιών αντιπάλων.

Γούστο θα έχει η προεκλογική περίοδος όταν όλα τούτα τα πολιτικά μορφώματα, που συνυπάρχουν στο πολιτικό σύστημα θα αρχίσουν να μας βομβαρδίζουν με πατριωτισμούς και εθνικές ηθικές αξίες, για προγονεϊκά κλέη και άλλες πομφόλυγες, που γίνονται εντούτοις αποδεκτές από μεγάλη μερίδα των περήφανων Ελλήνων ψηφοφόρων [ξεχωρίζουν οι «αριστερές» ψήφοι, καθώς και εκείνες της -ας την πούμε έτσι- Κεντροαριστεράς].

Δεν έχουμε ίσως συνειδητοποιήσει ότι η μία Δεξιά αντικαθιστά την άλλη στο επίπονο έργο της υποταγής στους ισχυρούς Ευρωπαίους. Μιλάμε ότι η Δεξιά έχει πλήρως επικρατήσει σε ανατολή και δύση και ας λένε ό,τι θέλουν οι «θεωρητικοί» της μιας ή της άλλης παράταξης.

Τα ψέματα τελείωσαν και όλα τα παραμύθια [παραμύθια που ώς πριν από λίγα χρόνια πολλοί άνθρωποι καλόπιστοι επίστευαν και αγωνιούσαν να τα δουν και στην πραγματικότητα].

Ομως η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με παραμύθια. Είναι ωμή. Είναι αυτή. Είναι η εξουσία. Τη θέλετε; Πάρτε την, αλλά μη μας ζαλίζετε με ανόητες ιδεολογίες και κουραφέξαλα.

Η ιδεολογία δείχνεται στην πράξη και όχι στα προπαγανδιστικά κείμενα.

Τους καημένους τους προπαγανδιστές· με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας πείσουν για το θεάρεστο έργο της κυβερνώσας αριστεροδεξιάς [τι πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι όλα πλέον τα κόμματα είναι δεξιά;].

Πρώτη φορά αριστεροί υποτίθεται αρθρογράφοι υποστηρίζουν με τέτοιο μένος μία κυβέρνηση που απλώς αυτοαποκαλείται αριστερή, ενώ στην ουσία είναι πιο δεξιά και από την επίσημη Δεξιά.

Ηρθε φαίνεται ο καιρός να καταλάβουμε το παιχνίδι που παίζουν οι εξουσίες -και είναι ένα και το αυτό, όπως οι εξουσίες είναι αυτές και οι ίδιες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: