8.7.18

Γεννηματά κατά πάντων...



Tο συνεχές αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες διατυπώνει για ακόμη μία φορά η Φώφη Γεννηματά, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά θέματα. Από τα πυρά της δεν ξέφυγαν οι...
Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η χώρα ουσιαστικά δεν έχει κυβέρνηση» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», κάνοντας λόγο για «μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα  και συμπρωταγωνιστή  τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους. Όμως δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια. Οι εκλογές είναι κοντά και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα»

Η Φώφη Γεννηματά ζητάει «πολιτική Αλλαγή για να  φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος», ενώ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι περικοπές στις συντάξεις επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παίζει με την αγωνία των συνταξιούχων. 

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής ένα πακέτο παροχών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταβολή επιδόματος σε συνταξιούχους/ανέργους, όμως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αποδομεί ακόμη περισσότερο το Κοινωνικό Κράτος και το ευτελίζει σε “σωματείο ελεημοσύνης”». 

Επαναλαμβάνει ότι για το Κίνημα Αλλαγής «μία συμφωνία που  περιλαμβάνει την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και “μακεδονικής” γλώσσας  “πυροδοτεί” τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Χαρακτηρίζει κατώτερους των περιστάσεων τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κατηγορεί τον αρχηγό της Ν.Δ. Πως «είναι γέννημα – θρέμμα και ηγείται  μιας βαθιά συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης». 

«Κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της δεξιάς» αναφέρει η κ. Γεννηματά και συμπληρώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. 

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μετά την αποχώρηση του Ποταμιού η Φώφη Γεννηματά τονίζει «ο καθένας με τη αλλαγή στάσης,   αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο και θα κριθεί από αυτόν. Εμείς προχωρούμε μόνο μπροστά με αποφασιστικότητά και αισιοδοξία. Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει , παρά τα χτυπήματα.  Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν με ευθύνη και συνέπεια την ανόθευτη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: