20.7.18

Σύλληψη και απόλυση μετά την κατακραυγή...

Στη σύλληψη του Αλεξάντρ Μπεναλά προχώρησαν οι γαλλικές αρχές μετά τον πολιτικό σεισμό που έφερε η αποκάλυψη ότι ο...
υπεύθυνος ασφαλείας του Εμανουέλ Μακρόν έδειρε διαδηλωτή σε πορεία της Πρωτομαγιάς. Μετά την κατακραυγή το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι απολύει τον σωματοφύλακα του προέδρου.

Ο άνδρας ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, τη στιγμή που η αντιπολίτευση ζητάει άμεσες απαντήσεις από τον πρόεδρο Μακρόν τόσο για την υπόθεση όσο και για το γεγονός ότι ο Μπεναλά εμφανίζεται να εφορμά πίσω από τις γραμμές των αστυνομικών, ενώ φορά αστυνομικό κράνος και διακριτικά της αστυνομίας.

Χθες ο Γάλλος πρόεδρος ήταν πραγματικά εξαφανισμένος, ενώ οι πρώτες αντιδράσεις από την γαλλική προεδρία ήταν αμήχανες.

Το Ελιζέ δέχθηκε επικρίσεις και για το γεγονός ότι επέβαλε ποινή-χάδι στον Μπεναλά.

Σήμερα η γαλλική προεδρία επανήλθε και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες απόλυσης του Μπεναλά καθώς προέκυψαν... νέα γεγονότα σχετικά με το περιστατικό.



Η αποκάλυψη της Le Monde έφερε μεγάλη αναστάτωση με το περιστατικό να κυριαρχεί τόσο στα ΜΜΕ της χώρας όσο και στην πολιτική σκηνή το περασμένο 24ωρο.

Ο Μπεναλά, μετά τη σύλληψή του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για πράξεις βίας σε σχέση με πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, υπέρβαση εξουσιών, παράνομη χρήση διακριτικών δημόσιας αρχής και συνέργεια για εκτροπή εικόνων που προερχόμενων από σύστημα βιντεοπροστασίας διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε προσωρινή αργία για απόσπαση εικόνων βιντεοεπιτήρησης της της Πόλης του Παρισιού και τη μετάδοσή τους στον Αλεξάντρ Μπεναλά, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Οι τρεις αστυνομικοί είναι ένας γενικός ελεγκτής, ένας αστυνόμος και ένας διοικητής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: