13.7.18

Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση δηλητηρίασης...


...από τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δηλητηρίασης ενός ζευγαριού στο Amesbury της Βρετανίας από τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ, καθώς οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το...
δηλητήριο που προκάλεσε τον θάνατο της γυναίκας και τη νοσηλεία στην εντατική του άντρα, εντοπίστηκε σε μπουκάλι, στο σπίτι ενός εκ των δύο θυμάτων.


Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, το μπουκάλι εντοπίστηκε στο σπίτι του Charlie Rowley και επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς αναλυτές στο εργαστήριο Άμυνας Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Porton Down.


Ο 45χρονος Rowley παραμένει στην εντατική του νοσοκομείου στο Σάλσμπουρι, από τις 30 Ιουνίου, οπότε εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Η 44χρονη σύντροφός του Dawn Sturgess κατέληξε στη διάρκεια της εβδομάδας.


Οι ειδικοί θα κάνουν και άλλα τεστ στο μπουκάλι που βρέθηκε στο σπίτι του Charlie Rowley. Βασικός τους στόχος είναι να τσχεκάρουν τον πιθανό συσχετισμό του συγκεκριμένου νευροπαραλυτικού παράγοντα, με το υλικό που έπληξε τον Σεργκέι Σκριπάλ και την ξκόρη του. Οι βρετανικές αρχές επιδιώκουν να ελέγξουν αν οι δύο ουσίες προέρχονται από την ίδια παρτίδα. Αν αποδειχθεί αυτό, τότε η υπόθεση θα λάβει εκ νέου άλλη τροπή.


Το μπουκάλι στο σπίτι του 45χρονου θύματος του Amesbury βρέθηκε την Τετάρτη, αλλά χρειάστηκαν δύο 24ωρα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι εμπεριείχε τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: