17.7.18

Ερχονται οι Ρώσοι (κι ο Μπάμπης)...


Το θρίλερ του κατασκοπευτικού δικτύου των Ρώσων, πολύ τον απασχολεί. 
Σιγά, που δεν θα έβαζε το χεράκι του ο Πούτιν, στην υπόθεση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
Άλλωστε, το γεγονός οτι "ανήκομεν εις την Δύσιν",  δεν...
άρεσε ποτέ στους Ρώσους. 

Λέει κι ένα μπράβο στον Τσίπρα που έκανε κάτι (την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, που δεν τολμούσαν, οι άλλοι, οι Δεξιοί). Και κλείνει με κάτι μισόλογα περί Καραμανλισμού.

Το σχόλιο:  


Στην εποχή που οι Ρώσοι φαίνεται, πως, εχουν ανακατευτεί στην εκλογή Τραμπ, τις εκλογές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, πως, κάπως θα είναι και εδώ.

Τα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα, νομίζω οτι έχουν ξεκινήσει πολύ πριν πέσει η Σοβιετική Ενωση και είναι πάντοτε ζωηρά, όπου κανείς δεν ξέρει την έκταση τους. 
Έιναι, επίσης, το γεωπολιτικό που είναι προφανές, ειδικά οταν πάει να προστεθεί ενα ακόμη κρατίδιο στο ΝΑΤΟ, που παραμένει ο μεγάλος εχθρός και το είδαμε στην περίπτωση της Ουκρανίας. 
Αρα, το γεγονός οτι η Ελλάδα ανήκει στην Δύση ποτέ δεν άρεσε στην Ρωσία και πάντοτε το πολέμησε και ήταν πάντοτε ενα εσωτερικό ζήτημα για μας. 
Η Ελλάδα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον Πούτιν, που είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ηγέτη, όχι ακριβώς δημοκρατικά εκλεγμένου, καθώς έχει στήσει ενα δικό του καθεστώς, παρόλο ότι η Ρωσία δεν πηγαίνει και πολύ σπουδαία. 
Το ενδιαφέρον είναι, πως, ο κ. Τσίπρας έκανε το βήμα που άλλες κυβερνήσεις, άλλοι πρωθυπουργοί, δεν το είχαν κάνει. Οτι δηλαδή αποφάσισε και να τους αποκαλύψει και να τους απελάσει.
Είναι αυτό μια ένδειξη οτι ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του ως προς το που ανήκει ?
Διότι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως, η Ελλάδα παρέμεινε, μετά τις απελάσεις, στη Δύση. 
Αρα, απο μία άποψη ο Καραμανλισμός είναι πάντοτε ζωντανός, τουλάχιστον στην Αλεξανδρούπολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: