1.7.18

Το προξενιό της Άννας...

Η Άννα Διαμαντοπούλου υπήρξε φιλόδοξη από την εφηβεία της. Στα 25 χρόνια της κατάφερε να γίνει… νομάρχης, ως προστατευόμενη τριών ισχυρών παραγόντων της εποχής ταυτόχρονα: της...
Μαργαρίτας Παπανδρέου, του Μένιου Κουτσόγιωργα και του Αντώνη Λιβάνη.

Την κέρδισε τελικά η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού και την εκχώρησε στο γιο της. Ο Γιώργος Παπανδρέου την έκανε γενική γραμματέα. Αλλά για την ίδια δεν ήταν αρκετό και αναζήτησε πιο ισχυρή προστασία κατάληψη την αυλή του Κ. Σημίτη. Από τον οποίο παρότι ήταν μια απλή υφυπουργός, χωρίς καν γνώση ξένης γλώσσας ορίσθηκε επίτροπος.

Το 2004 ξανασυνάντησε τον Γιώργο και την έκανε πορτ παρόλ και υπουργό του όταν έγινε πρωθυπουργός. Όταν κρίθηκε η διαδοχή Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να πείσει τους σπόνσορες που απέκτησε εν τω μεταξύ να τη χρίσουν αντίπαλο του Βενιζέλου, αλλά δεν το κατάφερε.

Πήγε πάλι με τον Γιώργο, και όταν έγινε ο Βενιζέλος αρχηγός δεν την χωρούσε το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στον Μπένι έχει αίσθημα μειονεξίας και με τη Φώφη που τον διαδέχθηκε αργότερα τη χωρίζει μίσος- καθώς τη θεωρεί απείρως κατώτερη της και δεν έχει άδικο.

Πήρε ό,τι μπόρεσε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά το 2012 το εκλογικό σώμα της έδειξε την έξοδο. Τότε έστησε ένα πανάκριβο υβρίδιο κόμματος και αναζητούσε νέα ευκαιρία. Τη βρήκε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο επισκέφθηκε για να ενημερώσει για τη δουλειά της στο «Δίκτυο». Ήταν η αίτηση προσχώρησης στη ΝΔ.
Αλλά ο Κυριάκος είναι ακόμη αδύναμος και επιπλέον τη θεωρεί «τοξική». Έτσι μπήκε στο ψυγείο και περίμενε. Μέχρι που το φλερτ κατέληξε σε προξενιό.

Με πονηριά και οι δυο πλευρές το ανακοίνωσαν εμμέσως. Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Άννα θέση δίπλα του,όχι στο κόμμα. Στο θινκ τανκ του που διαχειρίζεται προσωπικά ο ίδιος. Και η κυρία την πήρε δι’ αντιπροσώπου: έστειλε έναν υπάλληλο της μέχρι να σιγουρευτεί ότι ο Κυριάκος μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Αν όχι, έχει και δεύτερη επιλογή: τον Άδωνι Γεωργιάδη...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: