23.7.18

Η καμένη Κινέτα...


Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες...
 Mια πολύ δύσκολη νύχτα ζουν πυροσβέστες και κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν...
τέσσερα έως πέντε ενεργά μέτωπα, ενώ οι φλόγες εκτείνονται απόσταση σε 6χλμ. 
 Πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν να υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή της Άνω Γαλήνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες έχουν μπει και στον οικισμό Μαρούλα, ενώ οι φωτογραφίες δείχνουν πως οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα.
 Για λίγο ακόμη, όσο υπάρχει ακόμα το φως της ημέρας συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. 
 Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει εκκενώσει τους οικισμούς ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει πλέον στο πλάι της εθνικής οδού, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα. 
 Η φωτιά κατακαίει δασική περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. 
Πολλές φορές η φωτιά φτάνει ως τη θάλασσα χωρίς να μπορεί κάτι να την εμποδίσει. Άγνωστος είναι ο αριθμός των κατοικιών που έχουν καεί. 
Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καεί ολοσχερώς. Το μέτωπο που έχει ξεσπάσει η φωτιά θεωρείται πολύ μεγάλο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι αρχές περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους, καθώς η φορά τους αλλάζει συνεχώς. Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που συνεχώς ενίσχυε τις δυνάμεις της. Στο σημείο βρίσκονται 110 πυροσβέστες, 47 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο. 
 Στο σημείο πετούσαν τέσσερα ελικόπτερα Ericsson, τρία καινούρια Canadair CL-415 και άλλο ένα CL-215. Ωστόσο, κάποια στιγμή, πετούσε μόλις ένα Canadair, καθώς τα υπόλοιπα είτε έπρεπε να ανεφοδιαστούν, είτε εστάλησαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, ενώ οι πτήσεις ήταν δύσκολες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 




 Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 39ο έως το 57ο χιλιόμετρο, ενώ στην εθνική οδό επικρατεί μποτιλιάρισμα. Παράλληλα, διεκόπησαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου στο τμήμα Αθήνα - Κιάτο και αντίστροφα λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κινέτας. 
 Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, έχουν προληπτικά σταλεί στην Κινέτα πέντε ασθενοφόρα καθώς και μια μηχανή για γρήγορη πρόσβαση. Μέχρι στιγμής, τα ασθενοφόρα δίνουν οξυγόνο, ενώ δεν έχουν πραγματοποιήσει διακομιδή σε νοσοκομεία. 
Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα είναι τα νοσοκομεία Κορίνθου και το Αττικό που εφημερεύει. 





Φωτογραφίες : ΕUROKINISSI 

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: