19.7.18

Να σταματήσει ο βρόμικος πόλεμος...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας,Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., έθεσε το κόμμα του σε προεκλογική ετοιμότητα. «Εχουμε μπει πια για τα καλά σε εκλογικό κύκλο. Γι’ αυτό φέτος θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς», είπε.

Σε μια...
αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης». Πράγμα που σημαίνει σήμερα και το αργότερο αύριο ή μεθαύριο.

Είναι φανερό ότι η Ν.Δ. επιχειρεί να βάλει τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία μπορεί να κρατήσει το λιγότερο μερικούς μήνες και το περισσότερο ένα χρόνο, ανάλογα με το αν η κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της.

Αυτή η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δυστυχώς δεν θα μείνει στο στενό πλαίσιο μιας κομματικής δραστηριότητας.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει στην προεκλογική δίνη ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αφού είναι ουσιαστικά αδύνατο να μην απαντήσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον βασικό αντίπαλό της.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καλή για τη χώρα, καθώς σε προεκλογικές περιόδους με έντονη την πόλωση οι σκοπιμότητες, ο καιροσκοπισμός, η πολιτική των εντυπώσεων, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κυριαρχούν και βάζουν στο περιθώριο τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στις 21 Αυγούστου η χώρα θα βρίσκεται και τυπικά έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το ζητούμενο είναι να υπάρξει συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές για το πώς θα πορευτούμε στη νέα κατάσταση. Δεν φαίνεται όμως αυτό να είναι στις προθέσεις της Ν.Δ.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής -και τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης ακολούθησαν- έναν νέο γύρο σκανδαλολογίας, με επίκεντρο την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Η επιχείρηση διατηρείται ζωντανή με «τεχνητή αναπνοή» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα ήταν ευχής έργον η κυβέρνηση και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην ακολουθήσουν τη Ν.Δ. σε αυτήν την εκστρατεία.

Τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σοβαρός πολιτικός διάλογος, στον οποίο η Ν.Δ. θα αναγκαστεί να προσέλθει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: