5.7.18

Ένα (προσωπικό) ι-μέιλ από τη Μόσχα...


"Μην συζητάς πόσο χρεώνεται το ίντερνετ εδώ, χωρίς wfi. Αρκεί να σου πω ότι το ένα ΜΒ, της πλάκας δηλαδή, κοστίζει 12,82 ευρώ..."...
Τυχερός, είναι στη μουντιαλική Μόσχα! Πήγε να του στραβώσει το ταξίδι αλλά...

τελικά τα κατάφερε. Φίλος! Το γκαρδιακός είναι λίγο. «Γράψε κάτι και για εμάς, τους αταξίδευτους» του μηνύσαμε διαδικτυακά. Απάντησε με αυτό το μεστό  ι-μέιλ. Από κοντά θα μάθουμε περισσότερα. Είναι ένα προσωπικό «γράμμα», αλλά το μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες του μπλογκ αφαιρώντας ονόματα και μερικά πολύ «ιδιωτικά» στοιχεία:

«Μην συζητάς πόσο χρεώνεται το ίντερνετ εδώ, χωρίς wfi. Αρκεί να σου πω ότι το ένα ΜΒ, της πλάκας δηλαδή, κοστίζει 12,82 ευρώ συν 20 προσαύξηση, συν και το ΦΠΑ. Δηλαδή κυριολεκτικά 3.000 φορές πιο ακριβό απ' όσο στην Αθήνα! Αυτό λόγω περιαγωγής βεβαίως, γιατί με τις τοπικές καρτοσυνδέσεις είναι πολύ φτηνό τελικά. 
»Η Μόσχα είναι πολύ ωραία πόλη, όχι όμως για παραπάνω από 3-4 μέρες. Δεν έχει πολλά αξιοθέατα για να πεις ότι γεμίζεις εύκολα ένα πρόγραμμα οκτώ ημερών και γυρνάς ουσιαστικά γύρω από τα ίδια και τα ίδια, εκτός κι αν σε εξιτάρει να δεις και τις εκατό (πολύ ωραίες ομολογουμένως) παλαιοχριστιανικές εκκλησίες που υπάρχουν ή τους είκοσι υπέροχους κήπους στο κέντρο και στα περίχωρα. 
»Πλην της Κόκκινης Πλατείας, όπου γύρω της είναι τα περισσότερα αξιοθέατα, λίγα πράγματα έχει να δεις τουριστικά, εκτός κι αν έχεις ένα σκασμό λεφτά, οπότε βρίσκεις τις άκρες σου. Το μόνο που μας χάλασε είναι ότι προγραμματίζαμε να πεταχτούμε μια Αγία Πετρούπολη έστω και αυθημερόν (είναι σκάρτες 4 ώρες με το γρήγορο τρένο) αλλά μας έπεσαν τ' αυτιά όταν μάθαμε ότι μόνο για τα εισιτήρια, θέλαμε περίπου 400 ευρώ. Δε βαριέσαι, μόλις τα κονομήσουμε, το οργανώνουμε από Αθήνα γιατί είναι πραγματικά υπέροχη πόλη. 
»Τα τηλεφωνήματα είναι απίστευτα ακριβά (5 ευρώ το λεπτό η εξερχόμενη, σχεδόν 3 ευρώ το λεπτό η εισερχόμενη) και παρότι έχω πάρει μια διεθνή κάρτα που κοστίζει 0,5 ευρώ το λεπτό, έχω σχεδόν ξεμείνει από μονάδες κι ας τη φόρτωσα με 120 ευρώ». 

 harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: