9.7.18

«Η Μέι θα επιβιώσει»...

«Η Μέι θα επιβιώσει» λέει ο Ντέιβις και τονίζει πως δεν θα προτρέψει άλλους να παραιτηθούνΤην πεποίθησή του ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα επιβιώσει από την αποχώρησή του, εξέφρασε λίγες ώρες μετά την...
παραίτησή του από τη θέση του υπουργού για το Brexit, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν θα ενθαρρύνει κι άλλους υπουργούς να παραιτηθούν.

Ερωτηθείς σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC εάν θέλει ή αν αναμένει άλλοι υπουργοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ο Ντέιβις απάντησε πως όχι.

«Η απλή αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις συνείδησης, αποφάσεις αρχής μόνοι τους, αποφασίζοντας για τον εαυτό τους», δήλωσε. «Δεν μπορείς να λάβεις την απόφαση για κάποιον άλλον και δεν μπορείς να την φορτώσεις σε κάποιον άλλον», είπε ο Ντέιβις που χθες υπέβαλε την παραίτησή του, με πληροφορίες από το Λονδίνο να αναφέρουν πως ο Βρετανός πολιτικός προχώρησε στην παραίτησή του επειδή διαφώνησε με την πρωθυπουργό για τη νέα τελωνειακή ρύθμιση.

Σημειώνεται πως η Τερέζα Μέι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει βαθιές διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός
Λίγο μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις, ήρθε και η παραίτηση του υφυπουργού που είναι αρμόδιος για το Brexit, Στιβ Μπέικερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

«Ο Στιβ Μπέικερ, υφυπουργός του Brexit, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση», έγραψε ο επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής της Telegraph, Κρίστοφερ Χόουπ στο Twitter...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: