9.7.18

Άλλη μια ανακολουθία...


Με βάση το παράθυρο που άνοιξε ο Πιερ Μοσκοβισί για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, η ΝΔ κατέθεσε την τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εγείροντας το ερώτημα αν...
ο Ευρωπαίος Επίτροπος είναι τελικά αναξιόπιστος και τα λεγόμενά του επιδέχονται αμφισβητήσεων ή όσα διατυπώνει πρέπει να λαμβάνονται υπόψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανακόλουθη μοιάζει για άλλη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση. Μετά την τοποθέτηση του κ. Μοσκοβισί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, «εγκάλεσε» τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων για το «παράθυρο» μη περικοπής των συντάξεων και μετέπειτα ο κ. Μητσοτάκης τον αντιμετώπισε ως αφερέγγυο κατά τη συνάντησή τους, προβαίνοντας σε δημόσιες υποδείξεις και συστάσεις κατά του Επιτρόπου. Εν τέλει, η ΝΔ καταστάλαξε, υιοθετώντας τα λεγόμενα του «αναξιόπιστου» μέλους της Κομισιόν και κατέθεσε τροπολογία, με την οποία ζητά τη μη εφαρμογή του μέτρου.

«Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους. Υπεραπόδοση που οφείλεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών, στην περικοπή των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης καθώς και στην εσωτερική στάση πληρωμών στην πραγματική οικονομία» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και προστίθεται:

«Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η χώρα βγαίνει με “καθαρό” τρόπο από τα μνημόνια και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο αυτό μέτρο από την Κυβέρνηση».

Δηλαδή, μπορεί ο κ. Μοσκοβισί να είναι ένας κοινός ψεύτης για την αξιωματική αντιπολίτευση και ως τέτοιος να αντιμετωπίστηκε, ωστόσο αυτό κατά την πολιτική αξιολόγηση της Πειραιώς δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κατατίθενται τροπολογίες με βάση τα λεγόμενά του.

Επίσης, στην αιτιολογική έκθεση διευκρινίζεται ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είχε συμπεριληφθεί στο «αχρείαστο» τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε και η ΝΔ, η οποία πίεζε την κυβέρνηση να κλείσει «εδώ και τώρα» τη δεύτερη αξιολόγηση που οδήγησε στη ψήφιση του μέτρου μαζί με δέσμη αντιμέτρων. «Σημειώνεται ότι οι σχετικές περικοπές δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015 αλλά ενσωματώθηκαν μεταγενέστερα και αποτελούν το κόστος των καθυστερήσεων και της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση.

Ολόκληρη η τροπολογία, ΕΔΩ

πηγη documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: