28.7.18

Από τη Μ. Σπυράκη στη Μ. Σπυράκη...

Μαρία Σπυράκη
Ήταν 26/8/ 2007 όταν στο Μega με πολύ σοβαρό ύφος η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωνε ότι μετά τις φονικές πυρκαγιές ο Κώστας Καραμανλής αποφάσιζε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να...
αναστείλει επ' αόριστον την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ..



Εν αναμονή δε της δήλωσης του τότε πρωθυπουργού η δημοσιογράφος δήλωσε ότι πέρα από το διήμερο η αναστολή θα ίσχυε επ αόριστο. «Είναι σαφές ότι ο κ. Καραμναλής μπορεί να μην έχει επιλέξει στο μέσον τώρα της τραγωδίας και της φωτιάς αλλά έχει καταλήξει και σε σχέση με το ποιοι και πώς βαρύνονται με τις ευθύνες των ελλείψεων που υπήρχαν στην πυροσβεστική και της ασυννενοησίας που υπήρχε ανάμεσα στην πυροσβεστική και στην πολιτική προστασία».

Η Μ. Σπυράκη απαντώντας στην παρατήρηση της εκφωνήτριας ότι οι πληροφορίες έλεγαν για τον κ. Κόη και τον κ. Φούρλα ότι δεν θα περάσουν πολλές ώρες ακόμα στον κρατικό μηχανισμό η Μ. Σπυράκη είπε: «Υπήρχαν από χθες ότι οι κ. Κόης (πολιτική προστασία) και Φούρλας (αρχηγός πυροσβεστικής) έχουν τελειώσει διότι δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς. Όλα όμως θα γίνουν μετά τις πυρκαγιές. Ο κ. Καραμανλής επέλεξε τώρα να κηρύξει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θέλω εδώ να σημειώσω όμως ότι κυβερνητικά στελέχη σε κατ' ιδίαν συζητήσεις χαρακτηρίζουν αυτήν την τραγωδία έγκλημα. Λένε δηλαδή ότι πίσω από την τραγωδία υπάρχει εγκληματική πράξη».

Λίγο αργότερα πράγματι ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωνε με διάγγελμα τα πρώτα μέτρα για τους πληγέντες.

Οι υστερικές φωνές και τα ξεφωνητά ήταν τότε ελάχιστες και πάντως πολύ καλά «κρυμμένες» πίσω από την κοινή γραμμή ιδιωτικών και δημόσιων ΜΜΕ αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κράτησαν συνολικά χαμηλούς τόνους συναισθανόμενα την καταστροφή αλλά προφανώς και τα μερίδια ευθύνης όσων κυβέρνησαν τη χώρα αφήνοντας την διαχρονικά απροστάτευτη στο έλεος των δασοκτόνων νόμων και της αυθαιρεσίας.

Σήμερα από άλλη πλέον θέση η Μαρία Σπυράκη, η Ν.Δ. και η Φ. Γεννηματά ζητούν εδώ και τώρα παραιτήσεις. Οι καιροί αλλάζουν αλλά ποτέ δεν αλλάζουν τελικά οι πολιτικές σκοπιμότητες. Στο μεταξύ η Ελλάδα βιώνει ξανά τα τραγικά αποτελέσματα μιας διαχρονικής καταστροφής εξ αιτίας παντός είδους συμφερόντων και ...πολιτικού κόστους.

Όπως εύστοχα σημειώνει το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν: σήμερα, τώρα είναι η τελευταία ίσως τραγική ευκαιρία: Τολμήστε!

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: