19.7.18

«Καλώς έκλεισε η ΕΡΤ, υπόδειγμα η ΝΕΡΙΤ»...

Αποτέλεσμα εικόνας για κλεισιμο ερτΥπέρ της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου για το  κλείσιμο  της ΕΡΤ τάσσεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην...
απάντηση που έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεταφέροντας τις θέσεις της Ελλάδας, στην εκδίκαση της υπόθεσης. 

Το έγγραφο υπογράφουν δύο νομικοί του συμβουλίου και τα επιχειρήματα που παραθέτουν είναι αυτά της σπατάλης, των υψηλών μισθών και της χαμηλής τηλεθέασης, ενώ θεωρούν υπόδειγμα τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

Η θέση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατατέθηκε στο δικαστήριο, χωρίς να υπάρξει διαφοροποίηση από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως άμεσα οι κυβερνητικοί παράγοντες θα σημειώσουν πως οι διατυπωμένες θέσεις του Νομικού Συμβουλίου, δεν εκφράζουν την κυβέρνηση, η οποία και επανέφερε την ΕΡΤ.

Tο Νομικό Συμβούλιο, διατυπώνει στην πραγματικότητα τα σαθρά επιχειρήματα που περιγράφονται στην απόφαση του ΣτΕ, υπέρ του λουκέτου στην ΕΡΤ. Μόλις την περασμένη βδομάδα, η στήλη αποκάλυψε πως στη “ΝΕΡΙΤ-υπόδειγμα” μετά από εντολή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, διενεργείται μερικός έλεγχος, από τον οποίο προέκυψαν διαφορές 6,16 εκατ. ευρώ και πρόστιμα 2,18 εκατ. ευρώ και διαφορές για φόρο εισοδήματος ύψους 3,97 εκατ. ευρώ”.

Είναι άξιο απορίας επίσης, πως οι Νομικοί του Συμβουλίου δεν προέβησαν στον απλό έλεγχο ή δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν τις δικογραφίες για την ΕΡΤ, οι οποίες αφορούν σοβαρά προβλήματα κακοδιαχείρισης της περιόδου 2004-2009, και τα οποία με σημαντικές αλλαγές διορθώθηκαν ήδη από το 2010...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: