19.7.18

«Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός»...

"Το Ποτάμι θα είναι υπερήφανα στην επόμενη Βουλή, δυναμικά" τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την πρότασή του, η...
οποία θα βρει ανταπόκριση σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελέσει τη βάση για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Αναφερόμενος στις φήμες που τη μια μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη με τη ΝΔ , τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός» και πρόσθεσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός».

Ερωτηθείς για το tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4 και μισή το πρωί προσθέτοντας την λαϊκή ρήση «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει». Στα επίμονα ερωτήματα για την «αγωνία» που ενδεχομένως έχουν βουλευτές του Ποταμιού για το κοινοβουλευτικό τους μέλλον είπε: «Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιό εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα. Εμεις δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος».

Επέμεινε πως το Ποτάμι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, καθώς δεν έχει κυβερνητικές ευθύνες, έχει ξεκάθαρες θέσεις και δεν πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, όπως μεγάλο μέρος των πολιτικών. «Η χώρα έχει χώρο για ένα φιλελεύθερο, κεντρώο , προοδευτικό, λογικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Που δεν κάνει εκπτώσεις. Ούτε προς τα συμφέροντα, ούτε προς τις συντεχνίες. Γιατί το πρόβλημα της ελληνικής πολιτικής είναι ότι κάποιοι τραβούν τους πολιτικούς από τη μύτη και κάποιες συντεχνίες τους τραβούν από τα μανίκια». είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στην περικοπή των συντάξεων με τροπολογία του Γ. Χουλιαράκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι να μαλώνουμε συνέχεια για το ύψος των συντάξεων, αλλά είναι να βρίσκουμε λύσεις για τα παιδιά μας, για την ανεργία, για την ανάπτυξη, καθότι εκεί θα βρεθούν τα λεφτά και για τις συντάξεις».

Ενώ, ερωτηθείς σχετικά με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, τονίζοντας πως η φιλία των δύο λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η Ρωσία να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα. «Τα δυτικά Βαλκάνια, η Αλβανία, τα Σκόπια, πρέπει να μπουν κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα», τόνισε «και να μη βρεθούν στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και της Ρωσίας»...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: