7.7.18

Τον κρεμάει κάθε μέρα στα μανταλάκια...

Επί τέσσερις συνεχείς ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος δέχεται τα πυρά της εφημερίδας «Πράσινη», ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

Όχι ότι παλιότερα η...
ίδια εφημερίδα δεν είχε ασκήσει επιθετική πολιτική απέναντι στον μεγαλομέτοχο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά τώρα τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα, πολύ δυνατά και πάντα ολοσέλιδα. 

Με πρωτοσέλιδες αναφορές η Πράσινη κρεμάει, κυριολεκτικά, στα μανταλάκια (των περιπτέρων) τον εκδότη και αθλητικό παράγοντα. 

Αφορμή αποτελεί η δρομολογημένη, μετ’ εμποδίων, πώληση του πλειοψηφικού  πακέτου των μετοχών από τον Αλαφούζο στον Ταϊλανδό Παϊρόζ Πιέμπονγκσαντ και ό,τι αυτός εκπροσωπεί. Έτσι:

** Την Τρίτη η Πράσινη με φόντο δεσμίδες χαρτονομισμάτων είχε τίτλο «Δείξτε τα λεφτά», απευθυνόμενη στον Έλληνα πωλητή και στον Ταϊλανδό αγοραστή. 



Στον υπέρτιτλο έγραφε «Βαθιά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί αμέτοχος ο κόσμος του Παναθηναϊκού να παίζονται βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της ποδοσφαιρικής ομάδας», ενώ στον υπότιτλο ζητάει όλη την αλήθεια «για την προέλευση των χρημάτων, τους βασικούς χρηματοδότες και την πρόθεσή τους (σημ.: εδώ βάζει παρενθετικά ερωτηματικό) να ‘ξεπλύνουν’ σε πρώτη φάση τα προσωπικά χρέη του σημερινού ιδιοκτήτη».

** Την Τετάρτη η Πράσινη αξιοποιώντας την επέτειο των 17 χρόνων από μια πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού (επί Γιάννη Κυράστα) για τη νέα περίοδο, την οποία παρακολούθησαν στη Λεωφόρο 15.000 φίλαθλοι, αναφέρει ότι, αντίστοιχα, την ίδια ημέρα φέτος «ο απαξιωμένος Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου κάνει την πρώτη του προπόνηση χωρίς μεταγραφές, με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη του και μοναδική ελπίδα τον νέο προπονητή του (σημ.: Γιώργος Δώνης)». Ο τίτλος, με μεγάλα γράμματα, είναι «Και διηγώντας τα να κλαις…»



** Την Πέμπτη ο κεντρικός τίτλος της Πράσινης στην πρώτη σελίδα έγραφε «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει», ενώ στην πλαγιότιτλο διαβάζαμε: «Άρχισαν να συνδιοικούν Αλαφούζος και Παϊρόζ όταν έφτασε η ώρα να μας δείξουν τα 20+20 εκατομμύρια ευρώ». 



Σε δεύτερο χτύπημα στην πρώτη σελίδα έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» των δύο που «τρέμουν το αυριανό ραντεβού Τσίπρα-Γιαννακόπουλου και ξένων επενδυτών και θυσιάζουν τον Παναθηναϊκό για να μην προκύψει συμφωνία με το Athens Alive» (το οποίο με επικεφαλής τον Δ. Γιαννακόπουλο έχει κάνει πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ με παράλληλη επένδυση στο ΟΑΚΑ εφόσον δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση.

** Τέλος την Παρασκευή δημοσιεύοντας στο πρωτοσέλιδό της μεγάλη φωτογραφία του Γιάννη Αλαφούζου με την αναφορά «Δεν σε πιστεύει πια κανείς», η Πράσινη γράφει στον τίτλο της «20.000.000 κρυμμένοι λόγοι» και εξηγεί στον υπέρτιτλο: 



«Γιατί έκανε… στροφή και έβαλε ‘φρένο’ στις εξελίξεις για την άμεση είσοδό του στην ΠΑΕ ο Ταϊλανδός broker Παϊρόζ Πιέμπονγκσαντ, αναγκάζοντας τον Αλαφούζο να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου». Η εφημερίδα καλεί τον μεγαλομέτοχο να δώσει στη δημοσιότητα «τα αποτελέσματα του ελέγχου της Deloitte για να μάθει επιτέλους ο κόσμος του Παναθηναϊκού όλη την αλήθεια»...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: