22.7.18

Ο νεοφιλελευθερισμός χέρι-χέρι με την ακροδεξιά...

Στη Νέα Δημοκρατία ζήλεψαν τη δόξα του ακροδεξιού Βίκτορος Όρμπαν, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας και του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς, πρωθυπουργού της Αυστρίας. Ο...
τελευταίος με τις ευλογίες του ακροδεξιού πολιτικού συμμάχου του στην κυβέρνηση, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, εισήγαγε τη χώρα του σε νέο μεσαίωνα, με την κατάργηση του οκταώρου που θέσπισε.

Το 12 ωρο εργασίας είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα για τους Αυστριακούς. Έλαβαν το... μήνυμα από την εκλογή του Ν. Τραμπ στις ΗΠΑ. Του πολιτικού ανδρός που προτάσσει τις ρατσιστικές διακρίσεις και ασκεί πολιτική, όπως ασκούσε τα διευθυντικά του καθήκοντα στις ιδιόκτητες επιχειρήσεις του, πριν εκλεγεί πρόεδρος της Αμερικής.

Η αποδυνάμωση του πολιτικού ρόλου της Μέρκελ στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, ερμήνευσαν ότι οφείλεται στη στάση της στο μεταναστευτικό που έδωσε πόντους που ξεπέρασαν τις προσδοκίες στην εκλογική δύναμη του ναζιστικού κόμματος AFD. Oι εκλογές πρόσφατα στην κλυδωνιζόμενη από την κρίση Ιταλία, έδωσαν την εξουσία σε ακροδεξιούς και λαϊκιστές.

Έτσι, στη Ν.Δ. είδαν το φως το αληθινό για το πώς πρέπει να δράσουν ως αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο την επαναφορά τους στην εξουσία. Δεξιά της δεξιάς και ο δρόμος που τους χωρίζει από την εξουσία (πιστεύουν) δεν θα είναι μακρύς.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Κατερίνας Μενεγάτου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: