28.7.18

Στα δύο ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους πυρόπληκτους...

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
«Το σπίτι μας ήταν το τελευταίο στη κορυφή του Νέου Βουτζά. Ήταν νωρίς το απόγευμα όταν είδαμε τον πυκνό καπνό της φωτιάς και τις φλόγες να καταφθάνουν γρήγορα προς το μέρος μας. Όλα διήρκεσαν λίγα λεπτά. Το σπίτι μας...
κάηκε ολοσχερώς. 

Ρούχα, ντουλάπια, πόρτες και προσωπικά αντικείμενα χάθηκαν σε μια στιγμή. Τα πάντα είναι καμένα και το μόνο που έχει απομείνει είναι οι τοίχοι». Η αφήγηση της Ελένης Καστανά γίνεται με δυσκολία. Όταν ανασύρει από τη μνήμη της τις έντονες στιγμές που έζησε μαζί με τη μητέρα της ιδρώνει, μιλά με ένταση και οι παλμοί της αυξάνονται. 

Το πρωινό που επισκεφθήκαμε τον Νηρέα και το Marathon Beach, τα δύο ξενοδοχεία που προσφέρουν δωρεάν στέγαση στη Νέα Μάκρη, τίποτα δεν θύμιζε την καταστροφή που είχε προηγηθεί. Κάποιοι βουτούσαν στη θάλασσα, άλλοι είχαν κατέβει για τα ψώνια τους και τουρίστες τραβούσαν φωτογραφίες στο γραφικό λιμανάκι.

Το ξενοδοχείο «Νηρέας» βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα. Στην είσοδο μας υποδέχονται η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος της ρεσεψιόν, η Κλειώ, η οποία μας μιλάει για τις πρώτες στιγμές μετά την πυρκαγιά. 

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ της Lifo εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: