19.7.18

Νέο γαλάζιο άδειασμα στη Ντόρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ντόρα...για το «Βόρεια Μακεδονία»...

Συνεχίζεται ο εσωκομματικός «Μακεδονικός» πόλεμος στην ΝΔ, με την πρώην υπ. Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, η οποία είναι σύμφωνη με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» να δέχεται τα πυρά «γαλάζιων» στελεχών. Μετά τις...
δηλώσεις Τσιάρα, ήρθε η σειρά το αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», θέτοντας το κόμμα του απέναντι στην «διαφορετική εκτίμηση» της κ. Μπακογιάννη από την «κεντρική γραμμή». 

"Σεβόμαστε την άποψή της και ενδεχόμενα και τις όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις κάνει, όμως η κεντρική γραμμή είναι συγκεκριμένη”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm". O βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τη θέση που διατύπωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το όνομα "Βόρεια Μακεδονία", που συμφωνήθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

"Ένα μεγάλο κόμμα όπως η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει πολίτες και προσωπικότητες, που ξεκινάνε από την άκρα δεξιά -αφήνοντάς την έξω- και φτάνει μέχρι τον χώρο του Κέντρου και της μετριοπαθούς Σοσιαλδημοκρατίας είναι λογικό να έχει μέσα και διαφορετικές τάσεις και απόψεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα στέλεχος της διαμέτρου της κ. Μπακογιάννη, η οποία είναι ένα στέλεχος, το οποίο χειρίστηκε, εκτός των άλλων, και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής", ανέφερε ο κ. Καράογλου και διαβεβαίωσε: "Η ΝΔ δεν δέχεται τον συμβιβασμό με το κρατίδιο των Σκοπίων κάτω από τους συγκεκριμένους όρους γιατί -μια που πρόσφατα τελείωσε και το Μουντιάλ και για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρική ορολογία- τα δώσαμε όλα, χάσαμε 5-0 και δεν πήραμε τίποτα".

"Εμείς", υπογράμμισε, "αυτό που ξεκαθαρίζουμε είναι ότι η ονομασία 'Βόρεια Μακεδονία' είναι μια απαράδεκτη ονομασία που δεν πρέπει να ισχύει, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να δούμε συνολικά το πακέτο".

"Εμείς λοιπόν όταν δίνουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και όταν δίνουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι κερδίσαμε; Το κρατίδιο πήρε την ονομασία που είχε δεύτερο συνθετικό τη λέξη Μακεδονία. Το κρατίδιο πήρε εθνότητα κάτι πρωτοφανές, κάτι το οποίο δεν υπήρχε ποτέ", πρόσθεσε ο βουλευτής ενώ για τις προθέσεις της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία, αν θα γίνει κυβέρνηση, διευκρίνισε: 

"Θα την καταψηφίσουμε, δεν θα την επικυρώσουμε, ναι. Θεωρούμε όμως ότι δυστυχώς κάποια αποτελέσματα θα έχουν παραχθεί, για παράδειγμα η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει πάρει το δρόμο της. Μακάρι να μπορέσουμε να την αντιστρέψουμε και να τη σταματήσουμε. Προφανώς η διαδικασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που έχει πολλά στάδια, οπότε δεν θα προχωρήσει έτσι θα μπορέσουμε να τη μπλοκάρουμε αυτή τη διαδικασία".

Ερωτηθείς σχετικά με την διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά ο κ. Καράογλου προέβλεψε: "Θεωρώ λοιπόν ότι το Σκοπιανό θα αργήσει να έρθει. Ήδη ο πρωθυπουργός του κρατιδίου των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ, είπε ότι οι διαδικασίες οι δικές τους θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιανουαρίου [...] Από εκεί και πέρα η συμφωνία δεν λέει ότι εντός ενός μηνός ή δύο μηνών πρέπει να έρθει για επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, λέει στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα. 

Εκτιμώ πολιτικά ότι θα το αφήσει παραπίσω ο κ. Τσίπρας, δεν θα φέρει καν στη Βουλή το περίφημο κοινωνικό μέρισμα [...] θα το δώσει προς το Μάρτιο - Απρίλιο έτσι ώστε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και την ψηφοφορία να αποφύγει και το κοινωνικό μέρισμα να το δώσει γύρω στον Απρίλιο, οπότε αμέσως μετά να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές για 26 Μαΐου λέγοντας ότι ορίστε είμαστε σε καλό δρόμο, βάζοντας στην ουσία την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση"...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: