14.7.18

Παραιτήθηκε από το ρόλο του τρανς άντρα η Σκάρλετ Γιόχανσον...


Η Σκάρλετ Τζοχάνσον ακύρωσε τη συμμετοχή της σε μια ταινία στην οποία θα υποδύονταν τον εγκληματία Dante «Tex» Gill, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα με το όνομα Jean Gill.

Η σταρ του Χόλιγουντ δέχθηκε έντονη κριτική για...
το ρόλο της ως τρανς άντρα και ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το καστ της ταινίας στο περιοδικό «Out», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους ανθρώπους στις ΗΠΑ, την Παρασκευή.

«Από την ταινία «Rub & Tug» αποσύρομαι υπό το πρίσμα πρόσφατων δεοντολογικών θεμάτων», έγραψε η Τζοχάνσον. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 33χρονη ηθοποιός είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην ταινία
Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην ταινία και το ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί, ήρθε αντιμέτωπη με μια θύελλα αντιδράσεων από την LGBT κοινότητα, λόγω του ότι την ιστορία του Dante υποστήριζαν ότι έπρεπε να παρουσιάσει ένας τρανς ηθοποιός.

Αρχικά αντιστάθηκε στις πιέσεις δηλώνοντας ότι «πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντες των Jeffrey Tambor, Jared Leto και Felicity Huffman για περισσότερα σχόλια», αλλά στην πρόσφατη δήλωσή της η σταρ υποχώρησε και δήλωσε: «Η πολιτιστική μας κατανόηση για τους ανθρώπους των τρανσέξουαλ προχωρά και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που συμφώνησα αρχικά για τη συμμέτοχη μου στην ταινία. Θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, κατανοώ το λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο».

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: