21.7.18

«Ζητούσαμε σωσίβιο και μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμαστε»...



Η μαρτυρία του πατέρα που έχασε σύζυγο και παιδί στον Έβρο.

ΒΙΝΤΕΟ...

Δραματική η περιγραφή του Μουράτ Ακτσαμπάι, του ανθρώπου που έχασε τη σύζυγό του και το ένα από τα τρία του παιδιά, όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη στον ποταμό Έβρο, ενώ τα άλλα δύο του παιδιά αγνοούνται.

«Η...
γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», δήλωσε ο τραγικός πατέρας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί.

Κάθε ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων, ωστόσο εκείνος δεν χάνει το κουράγιο του.

«Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μ ου την καριδά να συνεχίσετε τις έρευνες.»

Περιγράφει με συγκλονιστικά λόγια τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον ποταμό.

«Οταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογυρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δωσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μουράτ.

Ήταν δάσκαλοι και υποστηρικτές του κινήματος του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ φέρονται να εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους.

Ερωτηθείς γιατί απόφάσισαν να φύγουν απάντησε: «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μαςέπρεπε να δραπετεύσαμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Θουρίου. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: