27.7.18

Βγήκαν τα «μαχαίρια»...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ï†Ï‰Ï†Î·Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ζητά «να φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση» καθώς «αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η...
παραμονή της εκτός από βλαπτική για τη χώρα είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών». 

Η κυβέρνηση προσπαθεί «να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχόλιο του ΚΚΕ.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράσταση του κόμματος της «σε όσους το έχουν ανάγκη, σε όσους έχουν πληγεί, έμπρακτα. Με πρωτοβουλίες, εθελοντές και συγκεκριμένες προτάσεις» και ζήτησε ο «Ελληνικός λαός θέλει να μάθει το: γιατί».

Η κ. Γεννηματά έθεσε ένα βασικό ερώτημα και ένα συμπέρασμα: «Είτε υπήρξε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και επομένως και λάθος διαχείριση. Είτε όπως είπαν στη χθεσινή συνέντευξη, εκτίμησαν τον κίνδυνο και συνειδητά αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη διαχείριση που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους. Το συμπέρασμα είναι αβίαστο.Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τους!», είπε.

Τόνισε: «Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα μετά την εθνική τραγωδία ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της εκτός από βλαπτική για τη χώρα είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως τις ποινικές ευθύνες θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη, «που οφείλει να αποδώσει το δίκαιο» και πρόσθεσε πως οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες «είναι αυταπόδεικτες».

Κλείνοντας σημείωσε: «Πριν ενάμιση μήνα είχα ζητήσει εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα στα θέματα της οικονομίας. Τώρα μετά την εθνική τραγωδία ζητάμε να φύγει άμεσα αυτή η Κυβέρνηση. Γιατί αποδείχθηκε με τόσο τραγικό τρόπο πως η παραμονή της εκτός από βλαπτική για τη χώρα είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των πολιτών. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν».

ΚΚΕ: «Διαχρονική η εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης» 

«Αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοουμένων, για όλο τον λαό, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Δ. Τζανακόπουλου και Ν. Τόσκα.

«Ούτε η "κλιματική αλλαγή", ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, παρά το ότι οι υπουργοί της διαβεβαίωναν το Μάη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές! Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδεδειγμένη, πλέον, αναποτελεσματικότητα υλοποίησης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων και άκρως επικίνδυνων καταστάσεων και της συνεχούς επικαιροποίησής του, με βάση τις εξελισσόμενες συνθήκες» επισημαίνει το σχόλιο του ΚΚΕ και καταλήγει: 

«τα όσα, με περίσσιο θράσος, τολμούν να ξεστομίσουν περί ατομικής ευθύνης και αυθαιρεσίας, μοναδικό στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής τους δεν πείθουν κανένα».

Δεν «κρατήθηκαν»

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου η κυβέρνηση επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τους πολιτικούς τόνους, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη προϊδεάσει ότι την Παρασκευή (27/07) το κόμμα του θα επανέλθει στο θέμα των πυρκαγιών και θα αναφερθεί στα αίτια της καταστροφής, ανεβάζοντας ενδεχομένως και τους τόνους της αντιπαράθεσης. 

Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές εντός του κόμματός του δεν «κρατήθηκαν» και προανήγγειλαν ότι θα βγουν... τα μαχαίρια. «Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος. Αύριο, όμως (σ.σ. Παρασκευή), θα μιλήσει για να πάνε τα θρασίμια στη θέση τους», δήλωσε ξεκάθαρα την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης από τη Βουλή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: