27.7.18

​​​Μπίζνες στις στάχτες της τραγωδίας...


Tο αίτημα του Δήμου Μαραθώνα να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμμένη περιοχή στα όρια ευθύνης του, αν και προκαλεί σοκ την ώρα της μεγάλης τραγωδίας, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από το να ομολογεί δημόσια, όσα...
τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες συζητούν για χρόνια μεταξύ τους.

Όπως επιβεβαιώθηκε εμμέσως και από το Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη, ο Δήμος Μαραθώνα δεν επιθυμεί να κηρυχτεί αναδασωτέα η περιοχή, ώστε να ανοικοδομηθεί με το ίδιο «γκρίζο» καθεστώς αλλά αντιθέτως οι τοπικοί πολιτευτές πιέζουν για να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης!


Την αντίληψη αυτή, που οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι και πολλές άλλες πριν αλλά και μετά από αυτή, μαρτυρά και η δήλωση της πρώην Ειδικής Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη για τη διαφθορά των δημοσίων υπηρεσιών που συνέργησαν στις λαθροχειρίες πολιτικών παραγόντων και εξυπηρέτησαν με τις εντάξεις «φιλέτων», τα σχέδια των επιτήδειων.



Η αναρχία και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού ως ατία της τραγωδίας, υπενθύμισε ότι η οικιστική ανάπτυξη στην Αθήνα ακολούθησε τις πυρκαγιές των προηγούμενων δεκαετιών. Κάθε μία από τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές καθοδηγούσε, γεωγραφικά, τη στρεβλή οικιστική «ανάπτυξη».

Το προκλητικό αίτημα του Δήμου Μαραθώνα ομολογεί την πρόθεση για νομιμοποίηση όλων των εγκλημάτων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή και των τετελεσμένων που δημιούργησε η καταστροφική πυρκαγιά. Μια αντίληψη στην οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τέλος. Σαν να λέμε ότι 80 άνθρωποι θυσιάστηκαν στο Μάτι για να κάνουν κάποιοι μπίζνες πάνω στις στάχτες τους. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: