23.7.18

Θύελλα αντιδράσεων από την αποχώρηση του Οζίλ...

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αποχώρηση του Μεσούτ Οζίλ από την Εθνική Γερμανίας με αιχμές κατά της γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για ρατσισμό και ασέβεια απέναντί του...
Σε επιστολή του κατηγορεί τον πρόεδρο της Ράινχαρντ Γκρίντελ: «Στα μάτια του όταν κερδίζαμε ήμασταν Γερμανοί, όταν χάναμε, μετανάστες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μέσος της Άρσεναλ.

Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης και προστασίας του καταναλωτή, Καταρίνα Μπάρλει, σε tweet της αναφέρει:«Είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι όταν ένας σπουδαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής, όπως ο Μεσούτ Οζίλ, αισθάνεται ανεπιθύμητος στη χώρα του λόγω ρατσισμού και νιώθει ότι δεν τον αντιπροσωπεύει η Ομοσπονδία του γερμανικού ποδοσφαίρου».

Την απόφασή του επικρότησαν Τούρκοι πολιτικοί και αρκετά μέλη της κυβέρνησης λέγοντας πως με την απόφασή του αυτή έβαλε γκολ κατά του ρατσισμού». Φαρμάκι ωστόσο έσταξε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, ο οποίος υποστήριξε πως ο 29χρονος μέσος θα έπρεπε να είχε πάρει νωρίτερα την απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο καθώς έπαιζε χάλια εδώ και χρόνια.

Για τον ίδιο, ρόλο στην απόφαση του έπαιξε η άδικη , κατά την άποψή του, κριτική που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Μάιο. Βρέθηκε δε στο στόχαστρο των Γερμανών φιλάθλων, οι οποίοι του καταλόγισαν ευθύνες για τον αποκλεισμό της Γερμανίας στη φάση των ομίλων του φετινού Μουντιάλ...

euronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: