15.7.18

Ακροδεξιές κορόνες...

Μ. Βορίδης, Κ. Τζαβάρας και Α. Γεωργιάδης
«Κομμουνιστικό δάκτυλο» πίσω από την εισαγωγή της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές ανακαλύπτει η Νέα Δημοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να μεταφέρει τη σκληρή δεξιά ατζέντα που ακολουθεί στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο...
Μακεδονικό και σε εσωτερικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τη διεύρυνση της δημοκρατίας.

Ετσι, λοιπόν, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη» στη Βουλή, τον τόνο στην ανάσυρση της αντικομμουνιστικής ρητορικής που θυμίζει δεκαετίες 1950-1960, ανέλαβε να δώσει ο Μάκης Βορίδης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. με το εξαιρετικά βεβαρημένο ακροδεξιό παρελθόν, επανήλθε στις παλιότερες αντικομμουνιστικές επιδόσεις του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ένα σχέδιο χειραγωγήσεως ανεξάρτητων θεσμών που πρέπει να υποταχθούν στο μεγάλο κράτος και τελικά στο κόμμα το οποίο χειραγωγεί το κράτος. Αυτή είναι η αντίληψή σας. Κακά τα ψέματα. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Ολοι έχετε κομμουνιστικό παρελθόν. Αυτή την αντίληψη έχετε υπηρετήσει. Αυτό πιστεύετε. Αυτό σκέφτεστε. Αυτό είναι που έχει μέσα η καρδιά σας. Αρα, τώρα γιατί να πούμε ότι δεν είναι έτσι;»

Θεωρία των δύο άκρων
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το έτερο προερχόμενο στέλεχος από τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ, από το κόμμα δηλαδή που ο Κώστας Καραμανλής τοποθετούσε στα άκρα του πολιτικού συστήματος. Προκειμένου να χτυπήσει την Αριστερά, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης ήρθε να τροποποιήσει το επιχείρημα και να επαναφέρει τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων στη γραμμή Σαμαρά του 2012, η οποία αποτελεί βέβαια πλυντήριο για τη ναζιστική οργάνωση.

Προσπαθώντας λοιπόν να συσχετίσει την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή που διώκεται ποινικά για τα εγκλήματά της, ισχυρίστηκε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι με το νομοσχέδιο «θα δώσετε φωνή σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, στους πιο ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας και θα τους καταστήσετε πρώτη εικόνα στην Ελλάδα». «Οχι μόνο η Χρυσή Αυγή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να πάμε στην άλλη μεριά, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε.

Κι έπειτα ήρθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας για να πει, ακριβώς στη γραμμή Βορίδη, ότι «παραλάβατε μια δημοκρατία φιλελεύθερη και προσπαθείτε να την κάνετε σοβιετική. Ε, αυτό δεν θα σας το επιτρέψει κανένας!».

Κι επειδή είναι γνωστό προς όφελος τίνος λειτουργεί η επιχειρηματολογία αυτή, αμέσως μετά τις δηλώσεις Βορίδη ήρθε η Χρυσή Αυγή με μια ταυτόσημη τοποθέτηση από τον ναζιστή Ιωάννη Σαχινίδη: «[...] η ιδεολογία σας, η Αριστερή ιδεολογία, όπως και η ιδεολογία των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο που ιστορικά εμφανιστήκατε ακριβώς το χρονικό διάστημα που εμφανίστηκαν και οι τράπεζες. Αυτό είναι κάτι πονηρό».

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Μάκης Βορίδης διακήρυττε ότι «η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε! Ο,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή», λέγοντας ότι είναι η σύγκρουση «ανάμεσα στις αξίες της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».

Τότε αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ο Αντ. Σαμαράς. Σήμερα η ατζέντα Σαμαρά - Γεωργιάδη - Βορίδη κυριαρχεί και πάλι.

Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: