18.7.18

Πολεμικές τακτικές των… ναζί «ξέθαψε» ο Αυγενάκης!..

Ορολογία βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά και αιματοβαμμένα κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας χρησιμοποίησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την...
ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του εν λόγω «γαλάζιου» οργάνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές και στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος». Έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς δεοντολογία, χωρίς ηθική, αποφασισμένο να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο, βανδαλίζοντας τους θεσμούς».

Τι είναι όμως ο «κεραυνοβόλος πόλεμος»

Ο όρος «κεραυνοβόλος πόλεμος» (από το γερμανικό «Μπλίτσκριγκ» (Blitzkrieg), «πόλεμος-αστραπή») αναφέρεται σε πολεμική τακτική, την οποία επινόησε και εφάρμοσε ο Γερμανός στρατηγός Χάιντς Γκουντέριαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επονομάστηκε έτσι επειδή περιλάμβανε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, ταχύτατες προωθήσεις δυνάμεων στην εχθρική περιοχή με συντονισμένη ισχυρή υποστήριξη από αεροπορικές δυνάμεις, που κτυπούσαν και αιφνιδίαζαν τον εχθρό όπως ακριβώς θα έκανε ένας κεραυνός. Οι Γερμανικές δυνάμεις όφειλαν πολλές από τις νίκες τους στην τακτική αυτή: Η κατάληψη της Πολωνίας, η Εισβολή και κατάληψη της Γαλλίας – 1940, οι αρχικές επιτυχίες στην Εισβολή στη Σοβιετική Ένωση ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της τακτικής.

(Με πληροφορίες από wikipedia)

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: