13.7.18

Υπουργικό συμβούλιο στα χρώματα της εθνικής Κροατίας...

Οι Κροάτες συνεχίζουν να ζουν το όνειρό τους μετά την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας και...
τα πάντα κινούνται γύρω από τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Γαλλία την Κυριακή στη Μόσχα («Λουζνίκι»).

Από αυτό τον κανόνα δεν ξέφυγαν ούτε οι υπουργοί της χώρας. Σε υπουργικό συμβούλιο, οι αξιωματούχοι φόρεσαν τις φανέλες της εθνικής τους ομάδας και εκτός από Μουντιάλ, συζήτησαν ζητήματα της Κροατίας.

Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς δεν έδωσε το «παρών» στον ημιτελικό κόντρα στην Αγγλία, λόγω των εργασιών του ΝΑΤΟ. Έκανε δηλώσεις κατά την άφιξή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει, τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας της και αναφέρθηκε στη Γαλλία: «Συμφωνήσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν ότι θα συναντηθούμε την Κυριακή στη Μόσχα και θα χαρούμε για τις ομάδες μας αλλά θα είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε την Κυριακή».

Από πλευράς Κροατίας στον αγώνα στη Μόσχα βρέθηκαν στον ημιτελικό ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Βουλής Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς και ορισμένοι υπουργοί. Ο ημιτελικός του Μουντιάλ… καθήλωσε και τους ηγέτες του ΝΑΤΟ και ο Έντι Ράμα πανηγύρισε την πρόκριση της Κροατίας. Η πρόεδρος της Κροατίας δεν έχει κρύψει ότι θέλει να… σηκώσει το Μουντιάλ μέσα στη Μόσχα.

Ακόμα και ο γιος του Ντέγιαν Λόβρεν έχει μπει σε ρυθμό Μουντιάλ. Μπορεί να μην ξέρει να μιλά καλά, αλλά μπορεί να πει τα επώνυμα των παικτών της εθνικής ομάδας της Κροατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: