7.7.18

Ποιες εφημερίδες διαβάζει η Αλέκα...


...εκτός από τον «Ριζοσπάστη»;

Μπορεί η καθημερινή ανάγνωση του «Ριζοσπάστη» να είναι στις βασικές υποχρεώσεις των οργανωμένων μελών του ΚΚΕ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι...
δεν ενημερώνονται και από τον αστικό Τύπο! Άλλωστε για ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους κομμουνιστές, ότι δεν διαβάζουν!

Ειδικά όμως όταν η συζήτηση φθάνει στην πρώην γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα  η έννοια διάβασμα αποκτά άλλο νόημα! Για να κυριολεκτούμε όμως, η Αλέκα Παπαρήγα είναι ίσως η μοναδική από τους σύγχρονους Έλληνες ηγέτες και πολιτικούς που έχει διαβάσει όσο κανένας άλλος! Και προσοχή δεν εννοούμε ότι παίζει στα δάχτυλα μόνο τον μαρξισμό – λενινισμό, τα διαβάσματα και οι γνώσεις της, σε λογοτεχνία, ιστορία, φιλοσοφία, τέχνες, νέες τεχνολογίες δεν έχουν προηγούμενο, μπορούν να συγκριθούν μόνο με πανεπιστημιακούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο διάβασμα και την έρευνα και σε καμιά περίπτωση με συναδέλφους της πολιτικούς!

Η Αλέκα Παπαρήγα όμως είναι και εφημεριδοφάγος! Και οι προτιμήσεις της δεν περιορίζονται μόνο στον «Ριζοσπάστη», εκτείνονται και στον αστικό Τύπο!

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Βηματοδότη» η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είναι τακτική αναγνώστρια του «Κυριακάτικου Βήματος»! Συγκεκριμένα διαβάζουμε στη στήλη: «Την περασμένη Κυριακή το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα πήγε στο περίπτερο και αγόρασε δύο εφημερίδες. Τον «Ριζοσπάστη» (φυσικά) και «Το Βήμα της Κυριακής». Είναι τακτική αναγνώστρια του «Βήματος» (και ας μην το διαφημίζει), αλλά αυτή τη φορά θέλησε να το αγοράσει για έναν επιπρόσθετο λόγο. Για το πολυσέλιδο ένθετό του για την οικονομία.  Αλλά ας αφήσω την ίδια να μας εξηγήσει: «Προτού έλθω σήμερα στη Βουλή, διάβασα με πολλή προσοχή το ένθετο του «Βήματος» για την οικονομία, το οποίο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είχε βεβαίως απόψεις επιχειρηματιών με τους οποίους δεν συμφωνώ, αλλά κάτι είχε να μάθεις για το πού πάει η οικονομία της χώρας. Και υπογράμμισα όλα όσα με ενδιέφεραν. Αντιθέτως, στη Βουλή, στη σημερινή συζήτηση κανείς δεν έμαθε τίποτα. Κανένας μάλλον δεν μπήκε τον κόπο να διαβάσει για την οικονομία. Ηταν μια συζήτηση-οχετός» είπε.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: