11.7.18

Με Φραγκούλη Φράγκο απαντά ο Γεωργιάδης...

...σε Μπαλτάκο - Καμμένο...

Την ίδρυση ενός νέου εθνικιστικού κόμματος με έντονο νεοφιλελεύθερο στίγμα ανακοίνωσαν χθες ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος...
που διαγράφηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Απευθύνονται, όπως αναφέρουν, «σε όσους δακρύζουν όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο και το 'Μακεδονία ξακουστή' έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Το... υπερπατριωτικό κόμμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στη χώρα μας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μείωση συντάξεων αν και εφόσον...

Παράλληλα, ο πρόεδρος του νέου κόμματος Δημήτρης Καμμένος, με συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, τάχθηκε επανειλημμένως «υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αιχμή την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων». Όσον αφορά τις συντάξεις, παρά το παράθυρο επανεξέτασης του μέτρου που άνοιξε στη χώρα μας ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο Δημήτρης Καμμένος τόνισε: «θα πρέπει να δούμε τα νούμερα και να μη λέμε ψέματα σε κανέναν. Εφόσον έχουμε πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ και υπερπλεονάσματα άνω του 3,5% θα αφαιρούμε από το κούρεμα των συντάξεων κατόπιν συνεννόησης με τους δανειστές»...

Η Ν.Δ. νομιμοποιεί ακραίες φωνές

Ως επιβεβαίωση ότι βρισκόταν σε τροχιά σύγκρουσης με την παρούσα κυβέρνηση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου, μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο, για την ίδρυση νέου κόμματος. «Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία αν και δεν νομίζω ότι μια επιτυχία του κ. Καμμένου θα προσέφερε καλές υπηρεσίες στην κοινωνία» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και έκανε λόγο για ακραίες φωνές «τις οποίες νομιμοποιεί και η Ν.Δ. με τη γενικότερη στάση ανοχής που επιδεικνύει».

Επίθεση από Π. Καμμένο

«Ο Εσκομπάρ ανατρέπει και τους αιώνιους αντιπάλους. Τοπικός νονός ο πρόσφατα αγορασμένος Ολυμπιακός και υποτακτικός conciliore ο μέχρι εχθές Παναθηναϊκός Θαύμα!!! Όταν θα έρθουν οι ομοσπονδιακοί να δούμε που θα τρέχουν όλοι μαζί...» σχολίασε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος.

"Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Φρ. Φράγκο"

Η έντονη κινητικότητα στα δεξιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της εθνικιστικής πτέρυγας της Ν.Δ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε... μπροστά και υπογράμμισε στο News 24/7 ότι «δεν υπάρχει χώρος για κόμμα δεξιά της Ν.Δ. Όλες οι προσπάθειες για κάτι τέτοιο έχουν αποτύχει». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πραγματοποίησε νέο άνοιγμα στον «μακεδονομάχο» στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, που συνήθως παίζει γερά το όνομά του στις πολιτικές διεργασίες του ακροδεξιού χώρου, τονίζοντας «δεν είναι ακροδεξιός ο κ. Φραγκούλης Φράγκος. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα».

Όσον αφορά την ανάγκη διαχείρισης των προσφυγικών ροών, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ευθυγραμμίστηκε εκ νέου με την ρητορική των ηγετών των χωρών του Βίσεγκραντ. Ισχυρίστηκε πως «λογικό είναι να υπάρξουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θα ζητούν αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής. Ο Μακρόν πήρε θέση υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης. Η Αμυγδαλέζα του Σαμαρά γίνεται κεντρική επιλογή του Μακρόν. Φασίστας και ο Μακρόν; Για να μη λέμε μόνο για τον Σαλβίνι».

"Θετική η δεξιά στροφή της Ευρώπης"

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δεξιά στροφής της Ευρώπης: «Για ένα μεγάλο διάστημα η Ευρώπη ήταν εξαιρετικά αριστερόστροφη. Τώρα υπάρχει δεξιά στροφή. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κινείται δεξιότερα του παλιού, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι η Ευρώπη στρέφεται δεξιότερα. Επιτέλους, η Ευρώπη λογικεύεται».

Ν. Μαραντζίδης: Πιο σκοτεινός κόσμος

Σε αυτό το φόντο, «η ανοχή στα φαινόμενα Όρμπαν, Κατσίνσκι, Κουρτς, Σαλβίνι οδηγεί σε έναν πιο σκοτεινό κόσμο» προειδοποίησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης. Πρόσθεσε ότι «όποιος πιστεύει ότι οι ιδέες, η ιδεολογία, η ρητορική είναι για λαϊκή κατανάλωση και στο τέλος το μόνο που έχει σημασία είναι να μαζέψουμε τα ψηφαλάκια έχοντας 'χρησιμοποιήσει' ιδέες που δεν πιστεύουμε ... αν νομίζουν ότι αυτά είναι χωρίς συνέπεια, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος»...

Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: