22.7.18

Εντελώς... παραπολιτικά...


Το τέλος των ειδήσεων: έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί με έναν τίτλο το χθεσινό ρεπορτάζ των Παραπολιτικών.

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος την...
«πληροφορία» ότι «Ψεύτικη ρήξη με δανειστές και πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον Τσίπρα» ή το «Έμπειροι αναλυτές (!) εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πάει σε εκλογές τον Μάιο, αν σε περίπου 2 εκατομμύρια (;) πολίτες έχουν μειωθεί οι συντάξεις».

Γεγονός είναι ότι χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά και υπό τον γενικό τίτλο «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» το ρεπορτάζ φροντίζει σε κάθε περίπτωση να... πέσει μέσα, με την κρυφή ελπίδα ότι το μέτρο για τις περικοπές σε περίπου 1 εκατ. συντάξεις θα παγώσει με τη μορφή μονομερούς ενέργειας που θα εκνευρίσει τους δανειστές.

Σπεύδει όμως να συμπληρώσει ότι ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται απλώς περί καθαρά προεκλογικού τεχνάσματος και όχι για πραγματικό ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους.

Αν όμως το μέτρο δεν εφαρμοστεί με το έτσι θέλω της κυβέρνησης, τότε γιατί θα είναι τεχνητή και όχι πραγματική η ρήξη με τους δανειστές;

Από την άλλη, αν πράγματι συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές να μην εφαρμοστεί το μέτρο, τότε γιατί θα υπάρχει ρήξη;

Αν, τέλος, το μέτρο εφαρμοστεί λόγω της συμφωνίας, τότε πλέον από τα συμφραζόμενα του ρεπορτάζ ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές.

Το τι θα κάνει όμως ο Κ. Μητσοτάκης αν κερδίσει τις εκλογές με τις περικοπές στις συντάξεις δεν μοιάζει να απασχολεί ιδιαίτερα τους όψιμους συμπαραστάτες των συνταξιούχων.

Με δυο λόγια, δηλαδή, ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει.

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: