22.7.18

Ακροδεξιά εξέγερση στην Ευρώπη...


... σχεδιάζει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον...
Ο Στίβ Μπάνον, ακροδεξιός και πλήρως αμφιλεγόμενος πρώην στενός συνεργάτης του Ντ. Τραμπ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με στόχο...
να προκαλέσει μια ακροδεξιά λαϊκιστική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην ήπειρο, αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος Daily Beast που φιλοξενεί δηλώσεις του.

Ο Μπάνον μίλησε στον ιστότοπο για τις φιλοδοξίες του, θέτοντας ως πρώτο στόχο τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και ότι σχεδίαζει να περάσει το μισό του χρόνου στην Ευρώπη μόλις τελειώσουν οι αμερικανικές «μεσοπρόθεσμες εκλογές» του Νοέμβριου.

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τραμπ και ακροδεξιός συνωμοσιολόγος θα ονομάσει την Οργάνωση «The Mouvement» (Το Κίνημα) και θα στεγάσει τα γραφεία της, στις Βρυξέλλες.

Πριν από τις εκλογές του 2019, σχεδιάζει να προσλάβει 10 υπαλλήλους και κυρίως έναν ειδικό στις έρευνες γνώμης αναφέρει το δημοσίευμα ενώ παραμένει άγνωστο πόσα χρήματα σκοπεύει να ξοδέψει, ούτε από πού προέρχεται η χρηματοδότηση.

Ο στόχος του Στιβ Μπάνον είναι σαφής: να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος, το Open Society. «Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».

Ο Μπάνον, σύμφωνα με τον ιστότοπο, είχε πέρυσι συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: