22.7.18

Οι τρεις τάσεις στην Τουρκία του Σουλτάνου...


Μετά την ήττα της αντιπολίτευσης και την αυγή της περιόδου του πρώτου εκλεγμένου Σουλτάνου Ερντογάν, οι διανοούμενοι, οι ακαδημαϊκοί και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: σε εκείνους που ακόμη τρέφουν την ελπίδα ότι θα νικήσουν τον αυτοκράτορα, σε εκείνους που είναι εντελώς απαισιόδοξοι μπροστά στον νέο λαϊκό φασισμό και τέλος σε εκείνους που...
αναζητούν μια τρίτη οδό για να απαλλαγούν από τον Ερντογάν και να οικοδομήσουν μια νέα πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της χώρας.

Οι υποστηρικτές της πρώτης αντίληψης πιστεύουν ότι ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τεχνάσματα στις εκλογές και ότι κανονικά έχασε, αλλά χάρη σε αυτή την τεράστια και σοβαρή απάτη κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία. Φυσικά, είναι λίγο θυμωμένοι με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης που έπρεπε να αποδεχθεί τη νίκη του Σουλτάνου ακόμη και εάν δεν είχαν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι. Έπρεπε να κρυφτεί κάπου και μπόρεσε να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα 24 ώρες μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Οι αισιόδοξοι εργάζονται πλέον για να γίνει ο Ιντζέ πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη προετοιμάζονται για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν κανονικά τον Μάρτιο του 2019. Αυτή η ομάδα δεν αποδέχεται ότι ο φασισμός εγκαθίσταται στην Τουρκία αν και σχεδόν όλες οι δομές του κράτους υπάγονται πλέον στον Πρόεδρο, σύμφωνα με τα τελευταία διατάγματα του Παλατιού.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του tvxs εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: