22.7.18

Τα τρία διλήμματα του Αυγούστου...


Η μία όψη του νομίσματος μπορεί να είναι το μήνυμα της Μέρκελ – η δήλωση ότι το ελληνικό πρόγραμμα όντως τελειώνει στις 21 Αυγούστου αλλά «η συνέχεια της επίδρασής του δεν έχει κλείσει». Η άλλη όψη είναι η...
– όλο και συχνότερη - διακήρυξη των πλέον αισιόδοξων κυβερνητικών στελεχών πως η 21η Αυγούστου σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της λιτότητας, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και τη μετάβαση σε άσκηση ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο παροχών.

Μεταξύ των δύο, υπάρχει και η θέση πως η 21η Αυγούστου δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή του τέλους της λιτότητας και της κρίσης. Αυτή είναι, grosso modo, και η κρατούσα άποψη στο Μαξίμου. 

Και πάνω σ’ αυτήν γίνεται και η επεξεργασία των κεντρικών διλημμάτων για την πολιτική διαχείριση της πρώτης μεταμνημονιακής περιόδου – των τριών διλημμάτων που καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός εντός του Αυγούστου και έχουν να κάνουν με το πώς θα αξιοποιηθούν και θα αναδειχθούν, στο ταχύτερο δυνατό χρόνο, οι νέες δυνατότητες που δίνει στην οικονομία και στην κυβέρνηση η έξοδος από το πρόγραμμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του tvxs εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: