22.7.18

Σε εκλογική ετοιμότητα...

Θερινή επίθεση σε όλα τα μέτωπα με έμφαση στην κατάρριψη του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε...
αυτή τη φράση συνοψίζεται η αντιπολιτευτική τακτική που έχει επιλέξει ο ηγετικός πυρήνας της Ν.Δ. για το επόμενο διάστημα. Για τον λόγο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εστιάσει στην ανάδειξη της υπόθεσης των δημοσιευμάτων που αφορούν συγγενικά πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα και τα γαλάζια στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Στην τοποθέτησή του μάλιστα ο «γαλάζιος» αρχηγός ανακοίνωσε ότι την προεδρία του επικείμενου συνεδρίου της Ν.Δ., το οποίο θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Αυτό που διανύουμε είναι το τελευταίο καλοκαίρι του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία. Όλοι το βλέπουν, όλοι το αναγνωρίζουν ότι έχουμε μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο. Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του. «Όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε» τόνισε και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει τις εκλογές πριν από τη ΔΕΘ, λέγοντας πως «έτσι θα βρει και ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη».
Ρίχνοντας τα βέλη του στον πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν». Και εκτίμησε ότι ο δρόμος για τις κάλπες δεν προβλέπεται ομαλός καθώς, όπως είπε, «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού».

Διασπορά… υποσχέσεων
Ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα είναι από τα πρώτα μέτρα που θα νομοθετήσει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό. Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα, αλλά και για την επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, ενώ δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.
Ανεβάζοντας τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «επιβάλλει διαρκή λιτότητα σε όλους τους Έλληνες για να ακούσει τα λόγια των ξένων. Τα λόγια τους όμως είναι εύκολα και λέγονται δωρεάν. Τα πληρώνει όμως ο λαός». Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι καταφεύγει σε τακτικισμούς με «θολές υποσχέσεις, όπως δεσμεύσεις και επιδόματα, για να εξασφαλίσει λίγο χρόνο στην εξουσία».
Ο «γαλάζιος» πρόεδρος μίλησε για ακόμη μια φορά για «τέταρτο μνημόνιο» σημειώνοντας πως «ο δρόμος των μνημονίων και της επιτήρησης μέχρι το 2060 είναι μακρύς. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μόνη της το τέταρτο μνημόνιο. Όσο κι αν θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες της ενοχής τους, θα πληρώσουν τον λογαριασμό εις ολόκληρον στην κάλπη».

Το «χαρτί» των Πρεσπών
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα μας βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας, τετελεσμένα για τα οποία η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει. «Κάθε μέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αλλά και την ένταξη στο ΝΑΤΟ που τους έδωσαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, εγκαταλείποντας το πιο αποτελεσματικό όπλο που είχαμε στη διάθεσή μας και που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δίνοντας τον τόνο της αντιπαράθεσης με το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Μητσοτάκης εκτίμησε ότι πηγαίνοντας προς τις κάλπες «η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατασκευάζει εχθρούς, θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τα βρόμικα χτυπήματα, ο καθεστωτισμός θα φθάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος της, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον και δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Αν, όμως, συνεχίσουν, τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι, θα απαντάμε με στιβαρότητα και με στοιχεία σε κάθε επίθεση. Αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν από κατηγορούμενοι απολογούμενοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, αιχμή του «γαλάζιου» δόρατος, όπως όλα δείχνουν, για το προσεχές θερινό διάστημα θα είναι η υπόθεση των συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού, για την οποία η Ν.Δ. υποστήριξε σε ανακοίνωσή της, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα, ότι «η εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, εν πλήρει γνώσει της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ καταθέτοντας – και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές – πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα». Σύμφωνα μάλιστα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., «εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει, πλέον, να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της σκληρής αντιπαράθεσης με το κυβερνητικό στρατόπεδο οι «γαλάζιες» μηχανές δουλεύουν φουλαριστές το τελευταίο διάστημα και στους υπόλοιπους τομείς της πολιτικής με τους τομεάρχες του κόμματος να παρουσιάζονται ιδιαίτερα δραστήριοι. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν εκδοθεί τρεις αναλυτικές ανακοινώσεις για τα ζητήματα της Εργασίας, του Τουρισμού και της Υγείας. Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι φέτος 61 λιγότερα πλοία κρουαζιέρας θα πλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Γιάννης Βρούτσης τονίζει ότι είναι δημιουργία Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ η γενιά των «φτωχών» εργαζομένων των 317 ευρώ, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου τονίζει ότι το περίφημο σύστημα του οικογενειακού γιατρού έχει μείνει στα χαρτιά, αφού οι ιδιώτες γιατροί δεν αποδέχονται τις συμβάσεις του υπουργείου Υγείας...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: