6.7.18

Ώρα «μηδέν» για τα παιδιά στην Ταϊλάνδη...

thailande_paidia_arthroΞεκινά η επιχείρηση διάσωσης στο σπήλαιο...

Δώδεκα παιδιά ποδοσφαιρικής ομάδας και ο προπονητής τους βρίσκονται εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο βάθος ενός σπηλαίου στην...
Ταϊλάνδη. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, τα παιδιά και ο κόουτς είναι ζωντανοί, παραμένουν σε καλή κατάσταση, όμως η ώρα «μηδέν» πλησιάζει. 

Ο κίνδυνος υποξίας, με απλά λόγια η κατάσταση στην οποία μπορεί να περιέλθει ο οργανισμός όταν δεν έχει επαρκή οξυγόνωση και η μετεωρολογική πρόβλεψη για ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανή καταβύθιση του σημείου που βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο, καθιστά κάτι παραπάνω από απαραίτητη την επέμβαση των διασωστικών συνεργείων. Μία επέμβαση που θα ξεκινήσει απόψε, καθώς αύριο, ίσως να είναι αργά.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, η οποία συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ένα θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ευχή όλων να έχει αίσιο τέλος, για όλους τους εμπλεκομένους. Μία επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει ξαναστηθεί, καθώς δεν αφορά εκπαιδευμένους άντρες, αλλά παιδιά.

Η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Ταϊλάνδης στο σημείο, η εθελοντική δράση δεκάδων δυτών και διασωστών από πολλές χώρες, η αποστολή βοήθειας από τον Έλον Μασκ, η κινητοποίηση χιλιάδων ντόπιων στρατιωτών και δυτών, ο θάνατος ενός έμπειρου δύτη του Ναυτικού, το μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, αναδεικνύουν την τραγικότητα των στιγμών, την ίδια στιγμή που στους χώρους των διασωστικών συνεργείων, οι άνθρωποι που θα χειριστούν μία τόσο λεπτή επιχείρηση, προσπαθούν να χαλαρώσουν, βλέποντας Μουντιάλ και το Ουρουγουάη-Γαλλία, ενώ ένα άλλο μέλος δέχεται την περιποίηση ενός κουρέα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: