17.7.18

ΝΑΤΟϊκές... πρόβες πολέμου...

Στους σχεδιασμούς και στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή επικεντρώνει την προσοχή του το ΚΚΕ το...
τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μετά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Οπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ εκτιμά ότι οι αποφάσεις της προαναφερόμενης συνόδου κορυφής συνιστούν πολεμική προετοιμασία -μέσω της διεύρυνσης της δράσης της Συμμαχίας και της δημιουργίας δυνάμεων γρήγορης μετακίνησης- με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.

Ο ρόλος της Αθήνας

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ο Περισσός θεωρεί πως η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο επικρίνει την κυβέρνηση τόσο για τη γενικότερη εξωτερική πολιτική της όσο, ειδικότερα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων, ο Ν. Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», σημείωσε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, «έχουν να κάνουν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα πλαίσια του αμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, οι οποίες είναι αποφάσεις πολεμικής προετοιμασίας με τη Ρωσία».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η δράση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ανέφερε: «Στο πλαίσιο της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο», στην Αλεξανδρούπολη, σχεδιάζεται βάση για τα αμερικανικά ελικόπτερα. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να αποκλείσεις, ούτε να μπεις σε σενάρια κατασκοπίας. Το κύριο -και εμείς σε αυτό θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή του λαού μας, που παρακολουθεί με ανησυχία όλες αυτές τις εξελίξεις- είναι ότι κυριολεκτικά τσακώνονται τα “βουβάλια” στην περιοχή μας».

Για να συμπληρώσει ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας μέσω της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο Ν. Σοφιανός εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως, με τη στήριξη της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων, «έχει διαλέξει στρατόπεδο». Το στρατόπεδο αυτό, σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, είναι «η προσπάθεια εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, είναι η προσπάθεια διεύρυνσης αυτής της επιρροής σε μια σειρά χώρες και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η οξύτατη αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

Πρόσθεσε δε πως «η Ελλάδα παίρνει μέρος σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η Ελλάδα παίρνει άμεσα και έμμεσα μέρος και στους πολεμικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στη Συρία, στα πλαίσια αυτά υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις και οι αντιπαραθέσεις και αυτός ο ρόλος που παίζει και η Ρωσία για τα δικά της συμφέροντα».

Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως το ΚΚΕ ποτέ δεν ταύτισε τη σημερινή Ρωσία με τη Σοβιετική Ενωση. «Το ΚΚΕ είπε καθαρά ότι η Ρωσία σαν ιμπεριαλιστική δύναμη έχει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται με τα συμφέροντα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών», είπε.

Εν τω μεταξύ χθες, κλιμάκια του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση σε στρατόπεδα της Αττικής, όπου μοίρασαν ανακοίνωση του κόμματος για να ενημερώσουν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Εξορμήσεις έγιναν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας του Πολεμικού Ναυτικού, στο Στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι, στο Στρατόπεδο Σακέτα στον Καρέα και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Εξόρμηση στο υπουργείο

Στο Στρατόπεδο Παπάγου, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έγινε εξόρμηση από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία.

Εκεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr, έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στοιχείων όσων συμμετείχαν στην εξόρμηση, παρότι είχε προαναγγελθεί ότι θα γίνει και ποιος θα είναι ο επικεφαλής.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συμμετείχαν στο κλιμάκιο αντέτειναν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν με ανακοίνωση του κόμματος τους στρατιωτικούς που εξέρχονται από το στρατόπεδο, όπως συνέχισαν να κάνουν και οι αστυνομικοί αποχώρησαν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: